"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Postdoktorsstipendium i beteendefarmakologi

Ett postdoktoralt stipendium för forskning finns tillgängligt i Kristoffer Sahlholms forskningsgrupp. Vårt arbete fokuserar på G-proteinkopplade receptorer (GPCRer) och deras interaktioner med läkemedel, framförallt antipsykotika och antiparkinsonläkemedel.

Projektbeskrivning

Vi letar nu efter en stipendiat som kommer använda in vivo-metoder, exempelvis lokomotoraktivitet (open field) och prepulsinhibition, för att studera funktionerna hos dopamin D3-receptorns nedströms signalvägar i basalt beteende och i djurmodeller av psykossjukdom, Parkinsons sjukdom och drogmissbruk. Stipendiaten förväntas bidra med kunskaper till pågående projekt i Sahlholm grupp, men kommer också att uppmuntras att utveckla egna inriktningar inom GPCR-fältet.

Postdoktorstipendiaten kommer framförallt att studera och delta vid beteendeförsök i möss. Även in vitro-farmakologi i cellkulturer kan bli aktuellt. 

Behörighet 

Behörig att söka postdoktorstipendium är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom farmakologi, neurovetenskap eller etologi. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast på den sista ansökningsdagen. Eftersom en stor del av projektet omfattar beteendestudier i gnagare, ska sökande vara beredd på att bidra inom studier med försöksdjur. Goda kunskaper i vetenskaplig kommunikation på engelska, både muntligt och skriftligt, är ett krav.

Meriterande 

Stipendiet riktar sig främst till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter, samt för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag. Vi söker en person som delar vår entusiasm för GPCR-forskning och ett starkt intresse för neurofarmakologi är därför en viktig egenskap. Tidigare erfarenhet av metoder för in vivo-farmakologi och beteendestudier är meriterande, liksom erfarenhet av in vitro-farmakologi och cellodling. 

Mer om stipendiet

Stipendiet gäller initialt för en prövotid om 6 månader, med möjlighet till förlängning upp till 2 år. Tillträde 1 september 2024, eller enligt överenskommelse.

Mer information om gruppens forskning finns att läsa på vår websida: https://www.umu.se/en/research/groups/kristoffer-sahlholm/

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  • En kort beskrivning av forskningsintressen och motivering till varför du är intresserad av stipendiet.
  • CV
  • Publikationslista
  • Examensbevis från forskarutbildning samt andra relevanta examina
  • Kontaktinformation till två referenspersoner

Skicka din ansökan som pdf, märkt med diarienummer FS 2.1.6-1245-24 både i dokumentet och i mejlets ämnesrad, till medel@diarie.umu.se. Din ansökan kan skrivas på engelska (företrädesvis) eller svenska. Sista ansökningsdag är 31 juli 2024
 
Välkommen med din ansökan! 

 

Senast uppdaterad: 2024-07-11