"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Postdoktoralt Stipendium (2 år) med fokus på Bioinformatik och Mikrobiologi

Institutionen för odontologi erbjuder ett postdoktoralt stipendium inom projektet "Framtida riktningar inom regenerativ endodonti". Stipendiet avser heltidsstudier under två år med start den 1 augusti 2024, eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 12 augusti 2024. Det skattefria 2-åriga stipendiet finansieras av Kempestiftelserna.

Projektbeskrivning

Tandtraumaskador under barndom och tonår kan ha en ogynnsam inverkan på munhälsan genom hela livet. När tänder skadas av trauma kan tand- och neurovaskulär försörjning störas, och mikroorganismer kan invadera pulpvävnaden och initiera infektion. Regenerativ endodontisk behandling (RET) visar stor potential för att hantera konsekvenserna av pulpainflammation och infektion i unga, omogna tänder genom att använda stamceller från den apikala papillen (SCAP) för att återställa skadade tandstrukturer.

Det primära målet med det nuvarande projektet är att utveckla behandlingen av omogna nekrotiska tänder hos unga individer orsakade av tandtrauma. Som postdoktor kommer du att engagera dig i analysen av mikrobiomdata för att studera mikrobiomet som finns i traumatiserade tänder som påverkats av infektion. Dessutom kommer du att undersöka metabolomic, transcriptomic, and cytokine profiler som stimuleras av stamceller från den apikala papillen som reaktion på prevalente orala patogena stammar.

Stipendieprojektet finansieras av Kempestiftelsen. Stipendiet är på två år med ett överenskommet startdatum. Stipendiet uppgår till 350 000 SEK per år (cirka 28 500 euro). Stipendiet är inte skattepliktigt.

Kvalifikationer

Du har en doktorsexamen i odontologi, molekylärbiologi, mikrobiologi, bioinformatik eller relaterade områden vid rekryteringstidpunkten. Du bör vara starkt motiverad, ha mycket goda kommunikationsfärdigheter, både muntliga och skriftliga på engelska, och förmågan att samarbeta i team samt strukturera din forskning självständigt. Ett genuint engagemang för att utveckla konferens-/seminarienivåpresentationer på ett tillgängligt sätt för ett brett spektrum av discipliner är en fördel.

Erfarenhet av omics (t.ex. genomics, transkriptomics, metabolomics) och bioinformatik är meriterande.

En person som har erhållit en doktorsexamen eller en utländsk kvalifikation som anses motsvara en doktorsexamen kvalificerar sig som postdoktoral forskare. Prioritet ges till kandidater som har avslutat sin doktorsexamen högst tre år före ansökningsdatumets slut. En kandidat som har avslutat sin examen tidigare kan övervägas om särskilda omständigheter föreligger. Särskilda omständigheter inkluderar frånvaro på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk praktik, förtroendeuppdrag i fackliga organisationer eller liknande omständigheter.

Stipendiet är fullt finansierat i 2 år men kandidaten kommer även att uppmuntras att söka egna bidrag.

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev som beskriver forskningserfarenhet, intressen och motivation
  • CV med publikationslista och tekniska färdigheter
  • Examensbevis från forskarutbildning eller dokumentation som tydligt visar när doktorsexamen förväntas erhållas
  • Kopior av andra relevanta examensbevis, akademiska kursintyg och/eller betyg, diplom eller andra dokument
  • Kontaktuppgifter till två referenspersoner

Skicka din ansökan som pdf, märkt med diarienummer FS 2.1.6-1140-24 både i dokumentet och i mejlets ämnesrad, till medel@diarie.umu.se. Din ansökan kan skrivas på svenska eller engelska. Sista ansökningsdag är 12 augusti 2024.

Preliminärt startdatum är 1 november 2024 eller så snart som möjligt enligt överenskommelse. Vi granskar ansökningar löpande, så vi uppmuntrar dig att ansöka tidigt.

Mer information

För ytterligare information, vänligen kontakta Nelly Romani Vestman via nelly.romani.vestman@umu.se.

Nelly Romani Vestman(umu.se)

Institutionen för odontologi består av cirka 70 anställda och bedriver undervisning på tandhygienist-, tandläkar- och tandteknikerprogrammet samt bedriver odontologisk forskning.

Umeå universitet strävar efter att erbjuda en jämlik miljö där öppen dialog mellan människor med olika bakgrunder och perspektiv lägger grunden för lärande, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar människor med olika bakgrunder och erfarenheter att söka det aktuella stipendiet. 
 
Vi ser fram emot att ta emot din ansökan! 

 

Senast uppdaterad: 2024-06-10