Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.
Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.
Vid Institutionen för klinisk vetenskap bedrivs forskning och utbildning inom barn- och ungdomspsykiatri, logopedi, neurovetenskaper, obstetrik och gynekologi, oftalmiatrik, pediatrik, professionell utveckling, psykiatri och öron-, näs-, och halssjukdomar.
Vi söker en projektassistent inom ämnet Logopedi. Primärt avser tjänsten arbete inom projekt om förekomst och effekt av behandling vid dysfagi efter stroke. Inom arbetet kommer också validering av test för dysfagi och normering av sväljning i olika åldrar att ingå. Datainsamling och databearbetning inom andra projekt såväl som undervisning på logopedprogrammet kan förekomma i mindre omfattning.
Anställningen avser 11 månader med omfattningen 100%.
Beskrivning av arbetsuppgifter
Arbetet innefattar bedömning och uppföljning av sväljförmåga och relaterade utfallsmått såsom funktionsstatus och livskvalitet hos patienter med dysfagi efter stroke inom öppen-och slutenvård. Därtill består arbetet av behandling och sammanställning av forskningsmaterial och kallelser av forskningsdeltagare inom forskningsprojektet. Arbetet kommer även att innebära resor till medverkande kliniker inom Region Västerbotten och Region Stockholm för materialinsamling.
Kompetenskrav/utbildningskrav
Vi ser att sökande är legitimerad logoped. Den som tillträder tjänsten måste vara samarbetsvillig, ordningsam och ansvarstagande och följa projektets insamlingsprotokoll, samt flexibel och kunna anpassa sin arbetstid till projektets insamlingsperioder.
Övriga önskvärda kvalifikationer
Erfarenhet av sväljutredningar hos personer med stroke eller motsvarande är önskvärt. Erfarenhet av datainsamling med forskningsdatabasen REDCap efterfrågas. Arbete med materialinsamling, och -bearbetning inom liknande forskningsprojekt samt annan vetenskaplig verksamhet, inklusive erfarenhet av vetenskaplig publicering, är starkt meriterande.
Övriga upplysningar
Arbetet genomförs i en klinisk miljö och förutsätter fysisk närvaro, samt ett åtagande om att sekretess upprätthålls gällande det patientnära arbetet.
Upplysningar
För ytterligare information, kontakta projektledare Patricia Hägglund:
patricia.hagglund@umu.se
Ansökan
Ansökan ska innehålla:
Ett personligt brev
Ett CV, inklusive Ladok-utdrag och bevis om legitimation
Kontaktinformation till minst två referenspersoner.
Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.