Jenny är sjuksköterska med specialistutbildning mot psykiatrisk vård. Hon vill väcka engagemang och nyfikenhet för psykiatrisk omvårdnad hos studenterna.
Jenny Molins resa mot Umeå universitet började med ett uppdrag som huvudhandledare för sjuksköterskestudenter på psykiatriska kliniken.
Jenny Molin, specialistsjuksköterska i psykiatrisk vård och arbetar som universitetslektor med förenad anställning vid Institutionen för omvårdnad.
BildSandra Bygdén Shameh, Örnsköldsviks Allehanda- Jag ville lära mig mer om att handleda och läste själv kurser för att få mer kunskap om det.
Det ledde till ett vikariat som klinisk lärare. Sen fortsatte det så. Med jämna och ojämna mellan rum kom frågan om hon kunde rycka in och ta olika läraruppdrag. Nyfiken på lärarjobbet och drömmen om en anställning på universitetet ledde henne mot forskarutbildningen som i sin tur ledde till en anställning som lektor.
- Det är alla möten med studenter och att få följa med på den resan dom gör under sina studier. Jag vill väcka engagemang och nyfikenhet för psykiatrisk omvårdnad hos studenterna. Till det kommer också att få vara i en miljö som är kreativ, fri och fylld av kunskap och erfarenheter.
Jenny är docent och har en fast anställning som universitetslektor med förenad anställning, det innebär att hon 1-2 dagar i veckan arbetar som specialistsjuksköterska på en psykiatrisk vårdavdelning. Resten av tiden undervisar och forskar hon.
- Det är otroligt givande åt båda håll. Det jag har med mig från mitt universitetsarbete får en plats på kliniken på samma vis som mitt kliniska arbete följer med mig in i både min undervisning och min forskning.
Jenny är bra på att skapa en avslappnad och tillåtande stämning där hon och studenterna kan ha roligt tillsammans. Hon är en engagerad lärare som strävar efter att verka som en förebild för studenterna. Hon vill att dom ska känna sig som stolta och viktiga specialistsjuksköterskor när dom är färdiga med sin akademiska utbildning.
- Det är roligt när dom lyckas med nått som varit svårt och vi kan brista ut i skratt när vi testar olika samtal i rollspel. Ibland har det blivit tokroligt under nått seminarium och sen förstås när dom tar examen. Det är både roligt och berörande.
- Att inte tveka utan våga hoppa! Gå in i dina studier med så öppet sinne som möjligt, våga testa nya sätt och att provtänka högt tillsammans med dina medstudenter. Och så en till sak eftersom dom studenter jag möter ofta arbetar under sin studier; tänk till om, och ordna dina studieförhållanden i samråd med din chef. Det kommer perioder som är tuffa och då underlättar det om ni redan från början kommit överens om detta.
- Att jobba som sjuksköterska är världens bästa jobb med tusen möjligheter till utveckling. Man få möta människor och följa dom i livet, både när det är glatt och utmanande. Vill man blir riktigt bra inom det område man intresserar sig för och för att mer kunskap och hög kompetens gör jobbet roligare och ännu mer utmanande ska man specialisera sig. Det bidrar också till att man känner sig tryggare och blir mer självständig.
Läs mer om specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot psykiatrisk vård här.
- Mitt forskningsintresse ligger i möten mellan patienter och personal inom psykiatrisk heldygnsvård. Jag forskar om hur aktivitet kan bidra till en mer meningsfull heldygnsvård och är nyfiken på kraften i tillsynes enkel och ordinär kommunikation. Det roliga med att forska är mötet med människor, att få lyssna på berättelser och att bidra till förändring och att göra röster hörda. Sen är det ett relativt fritt arbete. Vem gillar inte att få lägga ner mycket tid på det man brinner för, att få läsa och fördjupa sig i ämnen som är intressanta?
Denna webbplats använder kakor (cookies) som lagras i din webbläsare. Vissa kakor är nödvändiga för att sidan ska fungera korrekt och andra är valbara. Du väljer vilka du vill tillåta.