"False"
Hoppa direkt till innehållet
umu.se
För studenter
Bibliotek
För medarbetare
Logga in
Student
Alla studenter måste byta lösenord efter 7 maj.
Redigera
Redigera innehåll på umu.se
English site
Sök
Meny
X stäng menyn
Meny
Sök
Sök inom:
Sök inom:
Allt
Utbildning
Forskning
Personal
Studentwebb
Nyheter
Andra söktjänster
Hitta kurser och program
Sök kursplan
Sök välkomstbrev
Bibliotekets söktjänst
Sök i regelverket
Huvudmenyn dold.
Logga in
Student
Alla studenter måste byta lösenord efter 7 maj.
Redigera
Redigera innehåll på umu.se
English
Start
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Du är här:
Om institutionen
Porträtt/reportage
Driven av drömmen om en hållbarare värld
Jessie Sommarström är en av årets hedersdoktorer vid den samhällsvetenskapliga fakulteten.
Publicerad: 2024-10-16
Fem frågor med postdoktor Michal
Michal Salamonik jobbar som postdoktor vid institutionen.
Publicerad: 2023-03-10
Hans studier öppnade möjligheten att jobba utomlands i framtiden
Läs om gastronomistudenten Anderas utbytesstudier i Amsterdam.
Publicerad: 2023-03-10
Nobelfest utan glitter? Så har omvärlden påverkat festernas fest
Forskare från Umeå universitet har närstuderat Nobelbankettens första 100 år.
Publicerad: 2022-11-25
"Om vi fortsätter att äta som vi gör i dag kommer vi att förstöra planeten"
För att hantera klimatförändringarna måste vi äta mindre kött. Men vad får människor att ändra sin kost?
Publicerad: 2022-09-21
Älskade Cajsa Warg
Trots att vi vet lite om Cajsa Wargs liv är hon välkänd än idag. Vad var nyckeln till hennes enorma framgång?
Publicerad: 2022-05-25
Betydelsen av fjällvandringens måltider
Genom att studera fjällbilder och gå Kungsleden kommer Joachim Sundqvist ta reda på vad fjällvandrare äter.
Publicerad: 2021-07-13
Mycket mer ätbar mat kan räddas
Gastronomiprogrammet gjorde gemensam sak med ett avfallsbolag för att och minska matsvinnet.
Publicerad: 2020-03-11
Sociala och kulturella perspektiv på kropp och hälsa
Carita Bengs har uppmärksammat hur individuellt ansvar för kropp och hälsa kommer till uttryck.
Publicerad: 2020-02-10