Alla studenter måste byta lösenord efter 7 maj.
Redigera innehåll på umu.se
Nya riktlinjer betonar skolmåltiden som arena både för bättre kosthållning och som pedagogisk resurs.
Forskare vid Umeå universitet har genomfört den första studien med fokus på växtbaserad fermentering.
Umeå universitet har fått fem nya Arctic Five Chairs 2024–2026.
Doktorander vid den Arktiska forskaskolan åkte på en doktorandkurs och studieresa till Rovaniemi.
Samhällsvetenskapliga fakulteten har utsett två nya hedersdoktorer.
Doktorand Ida Davidsson studerar elitidrottande gymnasieelevers komplexa matvardag.
Susanna är legitimerad dietist och doktorand vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Tretton forskningsprojekt om allt från alger till digitala meriter kan se fram emot finansiering från EU.
Doktoranden Hilde Weiser åkte till Italien för att presentera sitt doktorandprojekt och hålla i en workshop.
Finansiering från Arktiskt Centrum – Läs om Hilde Weiser och hennes deltagande på doktorandkurs i Köpenhamn.
Finansiering från Arktiskt centrum och UTRI – Läs om vetenskapsdagen "Hållbara livsmedelssystem i Arktis".
Undersöker hur dietisters arbete har förändrats med hjälp av digitala verktyg.
Delta i denna studie och hjälp forskare att göra bättre studier om matvanor.
Umeå universitet är huvud- och medsökande till projekt som totalt beviljats mer än 87 miljoner kr.
Man vet idag ganska lite om hur fermentering påverkar människors hälsa.