"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Nyheter

Nyheter

Skollunchen – en outnyttjad resurs
Publicerad: 2024-09-16

Nya riktlinjer betonar skolmåltiden som arena både för bättre kosthållning och som pedagogisk resurs.

Framtidens kost – växtbaserade fermenterade livsmedel på tallriken
Publicerad: 2024-07-02

Forskare vid Umeå universitet har genomfört den första studien med fokus på växtbaserad fermentering.

Umeå universitets Arctic Five Chairs utsedda
Publicerad: 2024-06-17

Umeå universitet har fått fem nya Arctic Five Chairs 2024–2026.

Vetenskap och kreativitet utforskas på arktisk doktorandkurs
Publicerad: 2024-05-24

Doktorander vid den Arktiska forskaskolan åkte på en doktorandkurs och studieresa till Rovaniemi.

Kock och digital samhällsforskare utses till hedersdoktorer
Publicerad: 2024-05-17

Samhällsvetenskapliga fakulteten har utsett två nya hedersdoktorer.

Kosten extra viktig för unga elitidrottare
Publicerad: 2024-04-08

Doktorand Ida Davidsson studerar elitidrottande gymnasieelevers komplexa matvardag.

Fem frågor till doktoranden Susanna
Publicerad: 2024-02-21

Susanna är legitimerad dietist och doktorand vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

EU ger 9,4 miljoner euro till Umeå universitets forskning
Publicerad: 2024-01-16

Tretton forskningsprojekt om allt från alger till digitala meriter kan se fram emot finansiering från EU.

”Sense, play & reflect!” – ett besök vid italienskt universitet
Publicerad: 2024-01-03

Doktoranden Hilde Weiser åkte till Italien för att presentera sitt doktorandprojekt och hålla i en workshop.

Fokus på hållbara matval i doktorandkurs om sensoriska metoder
Publicerad: 2023-10-19

Finansiering från Arktiskt Centrum – Läs om Hilde Weiser och hennes deltagande på doktorandkurs i Köpenhamn.

En vetenskapsdag om hållbara livsmedelssystem i Arktis
Publicerad: 2023-08-07

Finansiering från Arktiskt centrum och UTRI – Läs om vetenskapsdagen "Hållbara livsmedelssystem i Arktis".

Digitala vårdmöten med dietister ökar tillgängligheten
Publicerad: 2023-04-05

Undersöker hur dietisters arbete har förändrats med hjälp av digitala verktyg.

Vill du hjälpa forskare att göra bättre studier om matvanor?
Publicerad: 2023-02-14

Delta i denna studie och hjälp forskare att göra bättre studier om matvanor.

Nya medel till forskarskolor och behandlingsforskning
Publicerad: 2022-12-05

Umeå universitet är huvud- och medsökande till projekt som totalt beviljats mer än 87 miljoner kr.

Nytt forskningsprojekt ska fördjupa kunskapen om fermenterad mat
Publicerad: 2022-09-01

Man vet idag ganska lite om hur fermentering påverkar människors hälsa.

Senast uppdaterad: 2023-03-20