"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Bild: Kommunikationsenheten

Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider.

Våra utbildningar

Läs mer om våra program, kurser och andra utbildningar.

Forskning vid institutionen

Forskning bedrivs inom flera områden.

Avhandlingar på spikningsplanket i UB
Vår forskarutbildning

Intresserad av att börja forska?

Aktuella nyheter

Elever äter skollunch.
Skollunchen – en outnyttjad resurs

Nya riktlinjer betonar skolmåltiden som arena både för bättre kosthållning och som pedagogisk resurs.

Händer som håller i en tallrik med fermenterad mat.
Framtidens kost – växtbaserade fermenterade livsmedel på tallriken

Forskare vid Umeå universitet har genomfört den första studien med fokus på växtbaserad fermentering.

Umeå universitets Arctic Five Chairs utsedda

Umeå universitet har fått fem nya Arctic Five Chairs 2024–2026.

Mer

Reportage och porträtt

Armando F J Perez
Arctic Six Chair utforskar framtiden för livsmedel i Arktis

I sin roll som Arctic Six Chair ska professor Armando Perez-Cueto utforska hållbar kostomställning i Arktis.

Jessie Sommarström, hedersdoktor vid den samhällsvetenskapliga fakulteten 2024
Driven av drömmen om en hållbarare värld

Jessie Sommarström är en av årets hedersdoktorer vid den samhällsvetenskapliga fakulteten.

Fem snabba frågor med postdoktor Michal

Michal Salamonik jobbar som postdoktor vid institutionen.

Mer