Kurserna med inriktning mot kulturskolans verksamhet är flexibla och du kan anpassa studierna efter egna behov. De ges på halv eller kvarts fart, så det går att läsa flera kurser samtidigt. De flesta ges på distans, så du har möjlighet att delta var du än bor. Det finns många fristående kurser att välja på, både höst-, vår- och sommartermin. Du kan till exempel välja drama, musikproduktion, konstpedagogik i kulturskolan, slöjd och specialpedagogiska perspektiv och mer därtill. Se hela kursutbudet här Våra kurser är även utformade som fortbildningskurser för dig som redan arbetar inom kulturskolan.
Kurserna är godkända av CSN. Sök via www.antagning.nu
Vad är en kulturskola?
I Kulturskolan får barn och ungdomar möjlighet att undersöka olika kulturella uttryck och utveckla sin konstnärliga förmåga. Kulturskolan är en viktig social mötesplats för unga. Undervisningen är frivillig och ges ofta på fritiden, men kulturskolan bedriver också öppen verksamhet och erbjuder aktiviteter i samverkan med skolan. Konst och kultur är betydelsefullt för individen och samhället - ur ett demokratiskt perspektiv.
Att undervisa i kulturskolan
Som pedagog i kulturskolan undervisar du i grupp och enskilt, beroende på ämne och upplägg. Kulturskolan representerar idag en bredd av ämnen och målet är att nå fler unga. Du behärskar olika undervisningsmetoder och du har en förmåga att intressera och inspirera elever i olika åldrar till eget och gemensamt skapande. Som verksam i kulturskolan kan du som har en konstnärlig kompetens få arbeta med ditt intresse. Kulturskolan behöver fler lärare och pedagoger! De råder idag brist på lärare i kulturskolan och i framtiden förväntas många lärare att gå i pension. Du som går våra kurser kan göra en insats för att stärka kulturskolan i framtiden.