Humlab välkomnar ansökningar för pilotprojekt inom digital humaniora. Beviljade ansökningar kommer att få tekniskt stöd, vägledning och tillgång till beräkningsresurser för utforskande i småskaliga projekt. Denna utlysning är öppen för alla anställda vid Humanistiska fakulteten. Projektförslag som syftar till externa forskningsansökningar eller undervisningssamarbeten prioriteras.
Ansökningsdetaljer
3-5 ansökningar kommer att beviljas stöd av Humlabs team av systemutvecklare. Under rubriken Kompetensområden hittar du en lista på vad Humlab kan hjälpa till med. Du kan också kontakta Roger Mähler för frågor om tillgängliga kompetenser.
Ansökan ska innehålla en projektplan på max 4 sidor som anger:
målet och syftet med projektet
den primära data som kommer att användas
de metoder, verktyg eller teknik som planeras användas
det förväntade resultatet av projektet
möjliga resultat efter pilotprojektet (ansökan till externa finansiärer, kurs, workshop etc).
Bifoga ett kort CV och, om relevant, en kort beskrivning av forskargruppen. Om projektet kräver etiskt godkännande bör du ha fått ett positivt beslut från Etikprövningsmyndigheten innan du skickar din ansökan om pilotprojekt.
Din prefekt/föreståndare ska vara informerad och stödja din ansökan.
Ansökningar kommer att bedömas av Humlabs ledningsgrupp och urvalet baseras pågenomförbarhet, originalitet och infrastrukturell relevans. Utvalda sökande bjuds in till ett första möte för att säkerställa en ömsesidig förståelse för förväntade resultat och komma överens om en tidsplan.
Kompetensområden
Kompetenser inom Humlab
Humlab kan hjälpa till inom ett brett spektrum av områden, inklusive: