"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

FlavourFerm

Forskningsprojekt FlavourFerm är ett banbrytande EU-finansierat projekt som syftar till att revolutionera växtbaserade livsmedel genom avancerade fermenteringsteknologier.

Genom att optimera smak, näring och biotillgänglighet strävar vi efter att möta efterfrågan på läckra, hållbara och hälsosamma alternativ till animaliska produkter. FlavourFerms uppdrag är att utnyttja banbrytande fermenteringsteknologier för att transformera smaken, texturen och näringsvärdet hos växtbaserade livsmedel. FlavourFerm föreställer sig en framtid där växtbaserade alternativ är ett enkelt val för hållbarhet utan att kompromissa med smaken.

Projektöversikt

Projektperiod:

2024-11-01 2028-04-30

Medverkande institutioner och enheter vid Umeå universitet

Designhögskolan, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Externa finansiärer

Horizon Europe

Projektbeskrivning

Mål

  • Låsa upp smakpotential genom fermentering
  • Förbättra sensoriska egenskaper som smak och textur
  • Öka proteininnehåll och biotillgänglighet
  • Skala upp produktionen i samarbete med industriella partners

Nyckelteknologier

  • Precisionsfermentering
  • Biomassfermentering
  • Traditionella fermenteringstekniker

Externa finansiärer

Senast uppdaterad: 2025-02-24