All students must change their password since 7 May.
Edit content at umu.se
Swedish name: Hälsokommunikation och sociologiska perspektiv inom hem- och konsumentkunskap
This syllabus is valid: 2023-01-02 and until further notice
Syllabus for courses starting after 2023-01-02
Syllabus for courses starting before 2023-01-01
Course code: 6KN033
Credit points: 7.5
Education level: First cycle
Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: First cycle, has at least 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements
Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Established by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2020-06-25
Revised by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2022-09-08
Hälsokommunikation i det nya medielandskapet, kartläggning av internationell och svensk forskning (2010-2016)Folkhälsomyndigheten : https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/h/halsokommunikation-i-det-nya-medielandskapet/Mandatory
Att kommunicera mat- och levnadsvanor i dagens medielandskap, myndighetskommunikation i det offentligaLivsnedelsverket : https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/rapporter/2018/2018-nr-02-att-kommunicera-mat-och-levnadsvanor-i-dagens-medielandskap.pdfMandatory
Nygren CharlotteMat och media : en bok med analys av Women's Health Initiative i svensk massmediaUmeå : Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet : 2015 : 127 s. : Fritt tillgänglig via Umeå universitetISBN: 978-91-7601-345-8MandatorySearch the University Library catalogue
Nygren CharlotteForskning om kost och hälsa : att tolka och förstå vetenskapenUmeå : Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet : 2015 : 196 s. : Fritt tillgänglig via Umeå universitetISBN: 978-91-7601-349-6Search the University Library catalogue