"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food and health for children and adolescents, 7.5 Credits

Swedish name: Mat och hälsa för barn och ungdomar

This syllabus is valid: 2018-07-30 and until further notice

Course code: 6KN014

Credit points: 7.5

Education level: Second cycle

Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: Second cycle, has only first-cycle course/s as entry requirements

Grading scale: Three-grade scale

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Established by: Head of Department of Food and Nutrition, 2014-06-09

Revised by: Head of Department of Food and Nutrition, 2018-02-19

Literature

Valid from: 2018 week 33

Att skriva PM, rapporter och uppsatser
Institutionen för Kostvetenskap, Umeå :
Mandatory

Bra mat i förskolan : råd för förskola och familjedaghem
Uppsala : Livsmedelsverket : cop. 2007 : 27 s. :
ISBN: 9789177141976
Mandatory
Search the University Library catalogue

Bra mat i skolan : råd för förskoleklass, grundskola, gymnasieskola och fritidshem
Rev. uppl. : Uppsala : Livsmedelsverket : 2013 : 38 s. :
Fulltext
ISBN: 9789177142201
Mandatory
Search the University Library catalogue

Nordic Nutrition Recommendations 2012 : integrating nutrition and physical activity
5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
ISBN: 9789289326711
Mandatory
Search the University Library catalogue

Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Uppsala: Livsmedelsverket : 2018 :
www.slv.se
Mandatory

Barnövervikt i praktiken : evidensbaserad familjeviktskola
Nowicka Paulina, Flodmark Carl-Erik
Lund : Studentlitteratur : 2006 : 282 s. :
ISBN: 91-44-04586-7
Search the University Library catalogue

Barn, mat och måltider
Benn Jette, Hjälmeskog Karin
1. uppl. : Malmö : Gleerups Utbildning : 2015 : 168 s. :
ISBN: 9789140691125
Search the University Library catalogue

Första hjälpen vid matbordet : om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter
Ask Sara, Kimbell Katy
Stockholm : Ordfront : 2016 : 173 s. :
ISBN: 978-91-7037-919-2
Search the University Library catalogue

Wahlman Laurell Birgitta
Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
5. uppl. : Stockholm : Gothia : 2012 : 111 s. :
ISBN: 978-91-7205-837-8
Search the University Library catalogue

Matlust för barn 0-6 år
Coull Mia, Ask Sara
Stockholm : Prisma : 2008 : 255 s. :
ISBN: 978-91-518-5028-3 (inb.)
Search the University Library catalogue

Lamm Laurin Kajsa
När ditt barn inte äter : praktiska råd för att hitta matlusten
1. uppl. : Malmö : Roos & Tegner : 2015 : 150 s. :
ISBN: 9789187905322
Search the University Library catalogue

Näringslära för högskolan
Abrahamsson Lillemor, Andersson Agneta, Nilsson Gerd
6. uppl. : Liber : 2013 : 480 s. :
ISBN: 9789147105205
Search the University Library catalogue

Överviktiga barn : en handbok för föräldrar och proffs
Janson Annika, Danielsson Pernilla
Stockholm : Forum : 2003 : 217 s. :
ISBN: 91-37-12196-0 (inb.) :
Search the University Library catalogue