Main Field of Study and progress level:
Food and Nutrition: First cycle, has at least 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements
Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Revised by: Head of Department of Food and Nutrition, 2014-09-01
Literature
Valid from:
2014 week 36
Petersson Monica Att genuszappa på säker eller minerad mark : hem- och konsumentkunskap ur ett könsperspektiv Göteborg : Acta Universitatis Gothoburgensis : cop. 2007 : 223, [17] s. : http://hdl.handle.net/2077/9473 ISBN: 978-91-7346-577-9 Mandatory Search the University Library catalogue
Lära och bedöma i hem- och konsumentkunskap Lgr 11 : [att utveckla och synliggöra förmågor i undervisningen] De Ron Lena, Feldt Maria [Lidingö] : Maria Feldt : cop. 2013 : 72 s. : ISBN: 9789163733888 Mandatory Search the University Library catalogue
Practical conditions for Home and Consumer Studies in Swedish compulsory education: a survey study Lindblom C, Arreman Erixon I, Hörnell A International Journal of Consumer Studies : 2013 : Mandatory
Cullbrand Ingrid På väg mot empowerment : reflektioner över tre studier som behandlar undervisning i hemkunskap Göteborg : Univ. : 2003 : 77s. :
Det värderande ögat : observation, utvärdering och utveckling i undervisning och handledning Bjørndal Cato R. P., Nilsson Björn 1. uppl. : Stockholm : Liber : 2005 : 149 s. : ISBN: 91-47-05311-9 (korr.) z 47-05311-9 Search the University Library catalogue
Cullbrand Ingrid Att sträva mot mål : strategier för undervisning i hemkunskap 1998 : 98 s. :
Undervisning i teori och praktik: en introduktion i didaktik Lindström Gunnar, Pennlert Lars-Åke 4 uppl : Umeå : Fundo, cop : 2009 : 73 s :
Hemkunskap betraktat ur ett didaktiskt perspektiv. Grönqvist Margareta, Hjälmeskog Karin Uppsala : 1998 : 38 s. :
Åbacka Gun Att lära för livet hemma och i skolan : elevers uppfattningar av kost och hälsa, konsumtion och privatekonomi samt hushåll och miljö Åbo : Åbo akademis förlag : 2008 : 327, [31] s. : ISBN: 978-951-765-412-8 Search the University Library catalogue