Swedish name: Måltids- och restaurangvetenskap 2
This syllabus is valid: 2021-01-18 and until further notice
Course code: 2MR052
Credit points: 15
Education level: First cycle
Main Field of Study and progress level:
Restaurant Management: First cycle, has less than 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements
Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Revised by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2020-09-10
Sensorik och marknadsföring
Gustafsson Inga-Britt, Jonsell Anette, Mossberg Lena, Swahn Johan, Öström Åsa
Studentlitteratur : 2014 :
Mandatory
Bower John A.
Statistical methods for food science : introductory procedures for the food practitioner
Chichester, U.K. : Wiley-Blackwell : 2009 : vii, 307 p. :
Table of Contents / Abstracts
ISBN: 9781444320947
Mandatory
Search the University Library catalogue
Samhällsvetenskapliga metoder
Bryman Alan, Nilsson Björn
Upplaga 3 : Stockholm : Liber : [2018] : 877 sidor :
ISBN: 978-91-47-11206-7
Mandatory
Search the University Library catalogue
Göransson Kristina
Etnografi : sjösätt, navigera och ro i land ditt projekt
Upplaga 1 : Lund : Studentlitteratur : [2019] : 195 sidor :
ISBN: 9789144130538
Mandatory
Search the University Library catalogue
Kvalitativa metoder helt enkelt!
Klingberg Gunilla, Hallberg Ulrika
Upplaga 1:1 : Lund : Studentlitteratur : [2021] : 376 sidor :
ISBN: 9789144142913
Mandatory
Search the University Library catalogue
Trost Jan
Kvalitativa intervjuer
4., [omarb.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2010 : 165 s. :
ISBN: 978-91-44-06216-7
Mandatory
Search the University Library catalogue
Kulturanalytiska verktyg
Ehn Billy, Löfgren Orvar
1. uppl. : Malmö : Gleerup : 2012 : 169 s. :
ISBN: 978-91-40-68096-9
Mandatory
Search the University Library catalogue
Mogren Mats
Triangulering : historisk arkeologi vidgar fälten
Lund : Institutionen för arkeologi och antikens historia, Lunds Universitet : 2009 : 334 s. :
Även tillgänglig i PDF
ISBN: 9789189578319
Mandatory
Search the University Library catalogue
Schött Kristina
Studentens skrivhandbok
3. [bearb.] uppl. : Stockholm : Liber : 2015 : 185 s. :
ISBN: 9789147114085
Mandatory
Search the University Library catalogue
God forskningssed
Reviderad utgåva : Stockholm : Vetenskapsrådet : 2017 : 82 s. :
Fritt tillgänglig via Vetenskapsrådet
ISBN: 978-91-7307-352-3
Mandatory
Search the University Library catalogue
Åkerlund Dan
Guide till akademiskt skrivande : Om att skriva rapporter, uppsatser och självständiga arbeten på universitet och högskolor
2.0 : Karlstad : IPS - KAU : 2017 : Digital :
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:kau:diva-62920
ISBN: 978-91-639-4865-7
Mandatory
Search the University Library catalogue
En introduktion till genusvetenskapliga begrepp
Lundberg Anna, Werner Ann
Göteborg : Nationella sekretariatet för genusforskning : 2016 : 92 :
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:sh:diva-31185
Mandatory
Sensorik och marknadsföring
Gustafsson Inga-Britt, Jonsell Anette, Mossberg Lena, Swahn Johan, Öström Åsa
Studentlitteratur : 2014 :
Mandatory
Bower John A.
Statistical methods for food science : introductory procedures for the food practitioner
Chichester, U.K. : Wiley-Blackwell : 2009 : vii, 307 p. :
Table of Contents / Abstracts
ISBN: 9781444320947
Mandatory
Search the University Library catalogue
Dataskyddsförordningen
Datainspektionen.se :
https://www.datainspektionen.se/lagar--regler/dataskyddsforordningen/grundlaggande-principer/
Mandatory
Samhällsvetenskapliga metoder
Bryman Alan, Nilsson Björn
Upplaga 3 : Stockholm : Liber : [2018] : 877 sidor :
ISBN: 978-91-47-11206-7
Mandatory
Search the University Library catalogue
Kulturanalytiska verktyg
Ehn Billy, Löfgren Orvar
1. uppl. : Malmö : Gleerup : 2012 : 169 s. :
ISBN: 978-91-40-68096-9
Mandatory
Search the University Library catalogue
Schött Kristina
Studentens skrivhandbok
3. [bearb.] uppl. : Stockholm : Liber : 2015 : 185 s. :
ISBN: 9789147114085
Mandatory
Search the University Library catalogue
God forskningssed
Reviderad utgåva : Stockholm : Vetenskapsrådet : 2017 : 82 s. :
Fritt tillgänglig via Vetenskapsrådet
ISBN: 978-91-7307-352-3
Mandatory
Search the University Library catalogue
Mat är mer än mat - Samhällsvetenskapliga perspektiv på mat och måltider
Bergström K, Jonsson I.M, Prell H, Wernersson I, Åberg Eds H
Göteborgs universitet : 2015 :
Onlineresurs
Mandatory
Åkerlund Dan
Guide till akademiskt skrivande : Om att skriva rapporter, uppsatser och självständiga arbeten på universitet och högskolor
2.0 : Karlstad : IPS - KAU : 2017 : Digital :
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:kau:diva-62920
ISBN: 978-91-639-4865-7
Mandatory
Search the University Library catalogue
Masculinity and the sociality of cooking in mens everyday lives.
Neuman N, Gottzén L, Fjellström C
The Sociological Review : 2017 :
https://doi.org/10.1111/1467-954X.12420
Lundgren B
Handbok i sensorisk analys. SIK-rapport nr 470
Svenska Livsmedelsinstitutet : 1994 :
Marshall Matilda
Hållbarhet till middag : en etnologisk studie om hur miljövänligt ätande praktiseras i vardagslivet
Höör : Brutus Östlings bokförlag Symposion : 2016 : 251 s. :
Fritt tillgänglig via Umeå universitet
ISBN: 9789187483233
Search the University Library catalogue
Sensory Evaluation of Food : Principles and Practices
Lawless Harry T., Heymann Hildegarde.
New York, NY : Springer New York : 2010. :
Table of Contents / Abstracts
ISBN: 978-1-4419-6488-5
Search the University Library catalogue
Etnografiska observationer
Arvastson Gösta, Ehn Billy
1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2009 : 227 s. :
ISBN: 978-91-44-05748-4
Search the University Library catalogue
Etnologiskt fältarbete
Kaijser Lars, Öhlander Magnus
2., [omarb. och utök.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2011 : 296 s. :
ISBN: 978-91-44-05852-8
Search the University Library catalogue
This is service design thinking : basics, tools, cases
Stickdorn Marc, Schneider Jakob
Hoboken, N.J. : Wiley : 2011 : 373 p. :
ISBN: 9781118156308 (pbk.)
Search the University Library catalogue
Charmaz Kathy
Constructing grounded theory
2nd edition. : Thousand Oaks, CA : Sage Publications : cop. 2014 : xxi, 388 s. :
ISBN: 978-0-85702-913-3
Search the University Library catalogue
The SAGE handbook of grounded theory
Bryant Antony, Charmaz Kathy C.
London : SAGE : 2007 : xxx, 680 s. :
ISBN: 9781412923460
Search the University Library catalogue