"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Drinks, 15 Credits

Swedish name: Drycker

This syllabus is valid: 2011-11-07 and until further notice

Course code: 2MR007

Credit points: 15

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Restaurant Management: First cycle, in-depth level of the course cannot be classified

Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Required Knowledge

General entry requirements

Literature

  • Valid from: 2013 week 35

    Robinson Jancis
    Wines and spirits : understanding style and quality
    Rev. ed. : London : Wine and Spirit Education Trust : 2011 : xi, 2-278 s. :
    ISBN: 978-1-905819-15-7
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Svensson Jan-Erik
    Stora ölboken
    1. uppl. : Stockholm : Grenadine : 2013 : 220 s. :
    ISBN: 978-91-86287-24-5 (inb.)
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Te : från Sencha till Lapsang
    Bjerke Petter, Mauris Vernon, Pe Helén
    [Ny utg.] : Stockholm : Natur och kultur : cop. 2008 : 175, [1] s. :
    ISBN: 978-91-27-11665-8 (inb.)
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Nilsson Anne
    Kaffe : kaffehistoria : rosterierna : baristatipsen
    1. uppl. : Stockholm : Grenadine : 2010 : 155 s. :
    ISBN: 978-91-86287-01-6 (inb.)
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Praktisk gastronomi : servera på restaurang
    Jonson Mats, Bagner-Jensmar Miriam, Lindahl Henning, Alfredsson Karin
    1. uppl. : Stockholm : Liber : 2008 : 168 s. :
    ISBN: 978-91-47-08263-6
    Search the University Library catalogue

  • Valid from: 2012 week 31

    Alkohollag
    Enheten för restauranghögskolan :
    Mandatory

    Robinson Jancis
    Wines and spirits : understanding style and quality
    Rev. ed. : London : Wine and Spirit Education Trust : 2011 : xi, 2-278 s. :
    ISBN: 978-1-905819-15-7
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Svensson Jan-Erik
    Ölkunskap
    2. uppl. : Stockholm : Liber utbildning : 1995 : 200 s. :
    ISBN: 91-634-1462-7 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Mölstad Mikael
    En värld av vin : den kompletta vinguiden
    [3., helt omarb. och uppdaterade uppl.] : Stockholm : Millhouse : 2003 : 959, [1] s. :
    ISBN: 91-89614-15-1 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Systembolagets kartbok över vinområden
    Lindberg Jens, Ihrelius Dan, Lindgren Malin, Löfgren Claes
    [Ny, rev. utg.] : Stockholm : Systembolaget : cop. 2004 : 128 s. :
    ISBN: 91-87406-20-9 (inb.)
    Search the University Library catalogue

  • Valid from: 2011 week 45

    Lindholm Ingrid
    Ansvarsfull servering av alkoholdrycker
    3. uppl. : Stockholm : Liber : 2008 : 143 s. :
    ISBN: 978-91-47-01773-7
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Alkohollag (2010:1622)
    Enheten för restauranghögskolan :
    Mandatory

    Exploring the world of wines and spirits
    Fielden Christopher, Robinson Jancis
    Rev. ed. : London : Wine and Spirit Education Trust : 2009 : xiii, 2-259 p. :
    ISBN: 978-0-9517936-6-4
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Svensson Jan-Erik
    Ölkunskap
    2. uppl. : Stockholm : Liber utbildning : 1995 : 200 s. :
    ISBN: 91-634-1462-7 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Mölstad Mikael
    En värld av vin : den kompletta vinguiden
    [3., helt omarb. och uppdaterade uppl.] : Stockholm : Millhouse : 2003 : 959, [1] s. :
    ISBN: 91-89614-15-1 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Systembolagets kartbok över vinområden
    Lindberg Jens, Ihrelius Dan, Lindgren Malin, Löfgren Claes
    [Ny, rev. utg.] : Stockholm : Systembolaget : cop. 2004 : 128 s. :
    ISBN: 91-87406-20-9 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    En ny alkohollag : regeringens proposition 2009/10:125
    Stockholm : Riksdagens tryckeriexpedition [distributör] : 2010 : 279 s. :