"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Field Work in Food and Nutrition, 15 Credits

Swedish name: Verksamhetsförlagd utbildning för kostvetare

This syllabus is valid: 2024-12-30 and until further notice

Course code: 2KN087

Credit points: 15

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: First cycle, in-depth level of the course cannot be classified

Grading scale: Pass, Fail

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Established by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2024-09-02

Literature

Valid from: 2025 week 1

Gregoire Mary B.
Foodservice organizations : a managerial and systems approach
Ninth edition. : Boston : Pearson : 2016 : 516 s. :
ISBN: 9780134038940
Mandatory
Search the University Library catalogue

Beredskapshandbok för offentliga måltider
Uppsala : Livsmedelsverket : [2022] : 84 sidor :
Mandatory

Nationella riktlinjer för måltider i förskolan
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory

Nationella riktlinjer för måltider i skolan
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory

Nationella riktlinjer för måltider i äldreomsorgen
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory

Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory

Mat och måltider i gruppbostäder: LSS
Livsmedelsverket :
https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/maltider-i-vard-skola-och-omsorg/gruppbostad-lss
Mandatory

Kontrollhandbok för storhushåll Del II Kontrollmetoder och kontrollområden inom storhushåll
Livsmedelsverket :
https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/foretag-regler-kontroll/vagledningar-kontrollhandbocker/kontrollhandbok-storhushall-del-2.pdf
Mandatory

Kontrollhandbok för storhushåll Del III Hälsorisker och prioriterade kontrollområden inom olika typer av storhushåll
Livsmedelsverket :
https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/foretag-regler-kontroll/vagledningar-kontrollhandbocker/kontrollhandbok-storhushall-del-3.pdf
Mandatory

Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
ISBN: 978-91-7345-218-2
Mandatory
Search the University Library catalogue

Politik och förvaltning i svenska kommuner
Gissur Ó. Erlingsson , Wänström Johan
Andra upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2021] : 298 sidor :
ISBN: 9789144135175
Mandatory
Search the University Library catalogue

Arbetsrätt
Andersson Anderz, Edström Örjan, Ingmanson Staffan
8:e reviderade upplagan : Stockholm : Liber : [2023] : 214 sidor :
ISBN: 9789147149780
Mandatory
Search the University Library catalogue