Swedish name: Kost- och måltidsvetenskap 5
This syllabus is valid: 2024-07-22 and until further notice
Course code: 2KN086
Credit points: 30
Education level: First cycle
Main Field of Study and progress level:
Food and Nutrition: First cycle, has at least 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements
Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Established by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2024-02-19
Psykologi för vårdprofessioner
Kaiser Niclas, Lundberg Mattias
Första utgåvan : 2018 : 328 sidor :
ISBN: 9789127140325
Mandatory
Search the University Library catalogue
Lindholm Kristina
Jämställdhet i verksamhetsutveckling
1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2011 : 261 s. :
ISBN: 978-91-44-06880-0
Mandatory
Search the University Library catalogue
Gregoire Mary B
Foodservice organizations : a managerial and systems approach
Ninth edition. : Boston : Pearson: 516 s. : : 2016 :
https://nordics.pearson.com/products/selected-chapters-from-food-service-organisations-e-book?variant=42918438076565
Mandatory
Lundberg Uudelepp Carina
Nyckeltal som spelar roll : förbättra styrningen med hjälp av nyckeltal
Stockholm : Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA : 2013 : 31 s. :
ISBN: 9789197785822
Mandatory
Search the University Library catalogue
Beredskapshandbok för offentliga måltider
Uppsala : Livsmedelsverket : [2022] : 84 sidor :
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider i förskolan
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider i skolan
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider i äldreomsorgen
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory
Mat och måltider i gruppbostäder: LSS
Livsmedelsverket :
https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/maltider-i-vard-skola-och-omsorg/gruppbostad-lss
Mandatory
Kontrollhandbok för storhushåll Del II Kontrollmetoder och kontrollområden inom storhushåll
Livsmedelsverket :
https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/foretag-regler-kontroll/vagledningar-kontrollhandbocker/kontrollhandbok-storhushall-del-2.pdf
Mandatory
Kontrollhandbok för storhushåll Del III Hälsorisker och prioriterade kontrollområden inom olika typer av storhushåll
Livsmedelsverket :
https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/foretag-regler-kontroll/vagledningar-kontrollhandbocker/kontrollhandbok-storhushall-del-3.pdf
Mandatory
Matsvinn
Livsmedelsverket : 2020 :
https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/handbocker-verktyg/handbok-for-minska-matsvinn.pdf
Mandatory
Konkurrensverket
Konkurrensverket : 2020 :
https://www.konkurrensverket.se/upphandling/lagar-och-regler/lou-i-korthet/
Mandatory
Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
ISBN: 978-91-7345-218-2
Mandatory
Search the University Library catalogue
Alkohollag (2010:1622)
Socialdepartementet : 2010 :
Riksdagen.se
Mandatory
Gregoire Mary B
Foodservice organizations : a managerial and systems approach
Ninth edition. : Boston : Pearson: 516 s. : : 2016 :
https://nordics.pearson.com/products/selected-chapters-from-food-service-organisations-e-book?variant=42918438076565
Mandatory
Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
ISBN: 978-91-7345-218-2
Mandatory
Search the University Library catalogue
Politik och förvaltning i svenska kommuner
Gissur Ó. Erlingsson , Wänström Johan
Andra upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2021] : 298 sidor :
ISBN: 9789144135175
Mandatory
Search the University Library catalogue
Arbetsrätt
Andersson Anderz, Edström Örjan, Ingmanson Staffan
8:e reviderade upplagan : Stockholm : Liber : [2023] : 214 sidor :
ISBN: 9789147149780
Mandatory
Search the University Library catalogue
Psykologi för vårdprofessioner
Kaiser Niclas, Lundberg Mattias
Första utgåvan : 2018 : 328 sidor :
ISBN: 9789127140325
Mandatory
Search the University Library catalogue
Gregoire Mary B
Foodservice organizations : a managerial and systems approach
Ninth edition. : Boston : Pearson: 516 s. : : 2016 :
https://nordics.pearson.com/products/selected-chapters-from-food-service-organisations-e-book?variant=42918438076565
Mandatory
Lundberg Uudelepp Carina
Nyckeltal som spelar roll : förbättra styrningen med hjälp av nyckeltal
Stockholm : Rådet för främjande av kommunala analyser (RKA : 2013 : 31 s. :
ISBN: 9789197785822
Mandatory
Search the University Library catalogue
Beredskapshandbok för offentliga måltider
Uppsala : Livsmedelsverket : [2022] : 84 sidor :
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider i förskolan
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider i skolan
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider i äldreomsorgen
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory
Mat och måltider i gruppbostäder: LSS
Livsmedelsverket :
https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/maltider-i-vard-skola-och-omsorg/gruppbostad-lss
Mandatory
Kontrollhandbok för storhushåll Del II Kontrollmetoder och kontrollområden inom storhushåll
Livsmedelsverket :
https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/foretag-regler-kontroll/vagledningar-kontrollhandbocker/kontrollhandbok-storhushall-del-2.pdf
Mandatory
Kontrollhandbok för storhushåll Del III Hälsorisker och prioriterade kontrollområden inom olika typer av storhushåll
Livsmedelsverket :
https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/foretag-regler-kontroll/vagledningar-kontrollhandbocker/kontrollhandbok-storhushall-del-3.pdf
Mandatory
Matsvinn
Livsmedelsverket : 2020 :
https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/handbocker-verktyg/handbok-for-minska-matsvinn.pdf
Mandatory
Konkurrensverket
Konkurrensverket : 2020 :
https://www.konkurrensverket.se/upphandling/lagar-och-regler/lou-i-korthet/
Mandatory
Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
ISBN: 978-91-7345-218-2
Mandatory
Search the University Library catalogue
Alkohollag (2010:1622)
Socialdepartementet : 2010 :
Riksdagen.se
Mandatory
Gregoire Mary B
Foodservice organizations : a managerial and systems approach
Ninth edition. : Boston : Pearson: 516 s. : : 2016 :
https://nordics.pearson.com/products/selected-chapters-from-food-service-organisations-e-book?variant=42918438076565
Mandatory
Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
ISBN: 978-91-7345-218-2
Mandatory
Search the University Library catalogue
Politik och förvaltning i svenska kommuner
Gissur Ó. Erlingsson , Wänström Johan
Andra upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2021] : 298 sidor :
ISBN: 9789144135175
Mandatory
Search the University Library catalogue
Arbetsrätt
Andersson Anderz, Edström Örjan, Ingmanson Staffan
8:e reviderade upplagan : Stockholm : Liber : [2023] : 214 sidor :
ISBN: 9789147149780
Mandatory
Search the University Library catalogue