"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food, Nutrition and Culinary Science 2, 30 Credits

Swedish name: Kost- och måltidsvetenskap 2

This syllabus is valid: 2024-07-22 valid to 2024-12-29 (newer version of the syllabus exists)

Course code: 2KN080

Credit points: 30

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: First cycle, has less than 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements

Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Established by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2022-09-08

Revised by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2024-02-19

Literature

Valid from: 2024 week 30

Vetenskaplig teori och metod : från idé till examination inom vård- och hälsovetenskap
Henricson Maria, Ali Lilas, Andersson Ewa, Billhult Annika, Blomberg Helena, Borglin Gunilla, Carlson Elisabeth, Engström Åsa, Falk-Brynhildsen Karin, Friberg Febe, Fridlund Bengt, Gunnarsson Ingemar, Hellberg Sara, Hellström Amanda, Holmberg Mats, Hällgren Graneheim Ulla, Juuso Päivi, K. Holmström Inger, Karlsson Eva Karin, Kjellström Sofia, Landström Catharina, Larsson Jan, Lindgren Britt-Marie, Lundman Berit, Lövenmark Annica, Mårtensson Jan, Persson Carina, Petersson Pia, Priebe Gunilla, Rosén Måns, Rämgård Margareta, Sandgren Anna, Skott Carola, Stenberg Marie, Sundin Karin, Svensson Anders, Wibeck Victoria, Öhlén Joakim, Hallberg Jonny, Hallberg Jonny, Henricson Maria
3 uppl. : Studentlitteratur AB : 2023 : 564 sidor :
ISBN: 9789144161389
Mandatory
Search the University Library catalogue

Hellmer Stefan
Grunderna i statistisk dataanalys : med tillämpning inom hälsovetenskaperna
Upplaga 1 : Lund : Studentlitteratur : [2022] : 310 sidor :
ISBN: 9789144154640
Mandatory
Search the University Library catalogue

Nygren Charlotte
Forskning om kost och hälsa : att tolka och förstå vetenskapen
Umeå : Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet : 2015 : 196 s. :
Fritt tillgänglig via Umeå universitet
ISBN: 978-91-7601-349-6
Mandatory
Search the University Library catalogue

Forskningsmetodikens grunder : att planera, genomföra och rapportera en undersökning
Patel Runa, Davidson Bo
Femte upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2019] : 184 sidor :
ISBN: 9789144126050
Search the University Library catalogue

Praktisk historieteori.
Jarrick Arne, Söderberg Johan, Stockholms universitet. Ekonomisk-historiska institutionen
4. uppl. : Stockholm : Ekonomisk-historiska institutionen. : 2001 : 179 s. :
ISBN: 91-974305-0-1
Search the University Library catalogue

Från tanke till text : en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
Jarrick Arne, Josephson Olle
2., [översedda] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 1996 : 133 s. :
ISBN: 91-44-26842-4 ; 240:00
Search the University Library catalogue

Backman Jarl
Rapporter och uppsatser
3., [rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2016 : 223 s. :
ISBN: 9789144097329
Search the University Library catalogue

Att skriva en bra uppsats
Rienecker Lotte, Stray Jørgensen Peter, Lagerhammar Ann
Upplaga 4 : Stockholm : Liber : [2018] : 400 sidor :
ISBN: 9789147113644
Search the University Library catalogue

Bower John A.
Statistical methods for food science : introductory procedures for the food practitioner
Second edition. : Chichester, West Sussex, UK : John Wiley & Sons : 2013 : vii, 318 pages :
ISBN: 9781118541647
Search the University Library catalogue

Kvantitativa metoder för ekonomisk och social historia
Söderberg Johan, Eggeby Eva
3. uppl. : Stockholm : Ekonomisk-historiska institutionen, Univ. [distributör] : 1997 : [6], 158 s. :
ISBN: 9197267414
Search the University Library catalogue

Methods in world history : a critical approach
Myrdal Janken, Jarrik Arne, Wallenberg Bondesson Maria
Lund : Nordic Academic Press : 2016 : 254 s. :
Online access for UMUB
ISBN: 9789188168481
Search the University Library catalogue

Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :

Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB : 2019 : 456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue

Söderlind Ulrica
The Nobel banquets : a century of culinary history (1901-2001)
New Jersey : World Scientific : c2010 : xviii, 319 s. :
ISBN: 9789814313117
Mandatory
Search the University Library catalogue

Theophano Janet
Eat my words : reading women's lives through the cookbooks they wrote
New York : Palgrave : 2002 : 362 s. :
ISBN: 0312233787
Mandatory
Search the University Library catalogue

Food security in the high North : contemporary challenges across the circumpolar region
Kamrul Hossain, Nilsson Lena Maria, Herrmann Thora Martina
Abingdon : Routledge : 2021 : xxiv, 311 pages :
Online access for UMUB
ISBN: 9781000095272
Mandatory
Search the University Library catalogue

Crosby Alfred W.
Ecological imperialism : the biological expansion of Europe, 900-1900
2nd ed. : Cambridge : Cambridge University Press : 2004 : online resource (xxii, 368 s.) :
Online access for UMUB
ISBN: 9780511805554
Mandatory
Search the University Library catalogue

Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
Thougaard Herluf, Møller Madsen Rene, Just Munch Julie, Kamuk Anette, Blücher Anna
Tredje upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2023] : 459 sidor :
ISBN: 9789144160368
Mandatory
Search the University Library catalogue

Livsmedelslagen
Livsmedelsverket :
Livsmedelsverket
Mandatory

Livsmedelsvetenskap
Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
2., [rev. och uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 382 s. :
ISBN: 9789144095677
Mandatory
Search the University Library catalogue

Naturvetenskapliga grunder
Bergh Kurt, Burén Jonas, Sjödin Anna
. : 2022 :
Mandatory

Beck-Friis Johan
Matens kvaliteter
Stockholm : Kungl. skogs- och lantbruksakademien : 2013 : 43 s. :
Fulltext
ISBN: 9789186573362
Mandatory
Search the University Library catalogue

Hållbar produktion och konsumtion av mat
Franke Ulrica, Andersson Antonia, Bollmark Lars, Löv Helena
Jordbruksverket : 2018 :
https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/ra1817.html
Mandatory

Röös Elin
Mat-klimat-listan : version 1.0
Uppsala : Institutionen för energi och teknik, Sveriges lantbruksuniversitet : 2012 : 30 s. :
Fulltext
Mandatory

Begner Sara
Vår kokbok
27:e upplagan : Stockholm : Norstedts : Coop : 892 sidor :
ISBN: 978-91-1-307493-1
Search the University Library catalogue

Bra mat för barn 0-5 år, handledning för barnhälsovården
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
www.slv.se
Mandatory

Bra livsmedelsval för barn 2-17 år – baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11
Eneroth H, Björck L
Livsmedelsverket : 2015 :
Pdf-fil
Mandatory

Eneroth H
Energi, näring och fysisk aktivitet för äldre – baserat på Nordiska Näringsrekommendationer 2012
Livsmedelsverket : 2017 :
Mandatory

Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB : 2019 : 456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue

Nordic Nutrition Recommendations 2023 : integrating environmental aspects
Copenhagen : Nordic Council of Minsters : 2023 : 388 sidor :
Fritt tillgänglig
ISBN: 9789289375337
Mandatory
Search the University Library catalogue

Näringslära för högskolan
Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel
Sjunde upplagan : Stockholm : Liber : [2021] : 494 sidor :
ISBN: 9789147131075
Mandatory
Search the University Library catalogue

Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Uppsala: Livsmedelsverket : 2018 :
www.slv.se
Mandatory

Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 2. Näringsintag och näringsstatus bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Livsmedelsverket (senaste version) :
Livsmedelsverket
Mandatory