"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food Service Administration and Dietetics, C, 30 Credits

Swedish name: Måltidsservice och dietetik, C

This syllabus is valid: 2019-12-30 and until further notice

Course code: 2KN066

Credit points: 30

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: First cycle, has at least 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements

Grading scale: Three-grade scale

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Revised by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2020-03-02

Literature

  • Valid from: 2021 week 24

    Allergi och överkänslighet
    Livsmedelsverket :
    Livsmedelsverket
    Mandatory

    Internetmedicin
    Internetmedicin :
    http://www.internetmedicin.se/default.aspx
    Mandatory

    Krause and Mahan's food & the nutrition care process
    Raymond Janice L., Morrow Kelly
    15th edition. : St. Louis, Missouri : Elsevier : [2020] : xvii, 1195 pages :
    ISBN: 9780323749626
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Mat och hälsa : en klinisk handbok
    Cederholm Tommy, Rothenberg Elisabet
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 248 s. :
    ISBN: 9789144083575
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Nationella riktlinjer för måltider i förskolan
    Livsmedelsverket : 2021 :
    Länk
    Mandatory

    Nationella riktlinjer för måltider i skolan
    Livsmedelsverket : 2021 :
    Länk
    Mandatory

    Nationella riktlinjer för måltider i äldreomsorgen
    Livsmedelsverket : 2021 :
    Länk
    Mandatory

    Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus
    Livsmedelsverket : 2021 :
    Länk
    Mandatory

    Petersson Annelie
    Kost vid diabetes : en vägledning till hälso- och sjukvården
    Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 35 s. :
    ISBN: 978-91-86885-62-5
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Nationella riktlinjer för måltider i förskolan
    Livsmedelsverket : 2021 :
    Länk
    Mandatory

    Nationella riktlinjer för måltider i skolan
    Livsmedelsverket : 2021 :
    Länk
    Mandatory

    Nationella riktlinjer för måltider i äldreomsorgen
    Livsmedelsverket : 2021 :
    Länk
    Mandatory

    Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus
    Livsmedelsverket : 2021 :
    Länk
    Mandatory

    Bra mat på jobbet
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    https://www.livsmedelsverket.se/
    Mandatory

    Sjukhusmåltiden - en viktig del av vården
    Livsmedelsverket (senaste version) :
    Livsmedelsverket
    Mandatory

    Näring för god vård och omsorg : en vägledning för att förebygga och behandla undernäring
    Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 179 s. :
    Fritt tillgänglig via Socialstyrelsen
    ISBN: 978-91-86885-39-7
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Uppmuntra till bra måltider : till dig som ansvarar för måltiden i gruppbostäder och servicebostäder
    Livsmedelsverket :
    Mandatory

    Gregoire Mary B.
    Foodservice organizations : a managerial and systems approach
    7 uppl. : Upper Saddle River : Prentice Hall : cop. 2010 : xvi, 584 s. :
    ISBN: 0-13-506055-9 (hft.)
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
    Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
    Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
    ISBN: 978-91-7345-218-2
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
    Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
    Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
    ISBN: 978-91-7345-218-2
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kostvetenskap
    Senaste versionen :
    Mandatory

    Från tanke till text : en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
    Jarrick Arne, Josephson Olle
    2., [översedda]uppl. : Lund : Studentlitteratur : 1996 : 133 s. :
    ISBN: 91-44-26842-4
    Search the University Library catalogue

    Schött Kristina
    Studentens skrivhandbok
    3. [bearb.] uppl. : Stockholm : Liber : 2015 : 185 s. :
    ISBN: 9789147114085
    Search the University Library catalogue

  • Valid from: 2020 week 1

    Allergi och överkänslighet
    Livsmedelsverket :
    Livsmedelsverket

    Bra måltider i förskolan
    Livsmedelsverket : 2016 :
    www.slv.se

    Bra måltider i skolan
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/broschyrer/bra-maltider-i-skolan.pdf

    Bra måltider i äldreomsorgen
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    Livsmedelsverket

    Petersson Annelie
    Kost vid diabetes : en vägledning till hälso- och sjukvården
    Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 35 s. :
    ISBN: 978-91-86885-62-5
    Search the University Library catalogue

    Krause's food & the nutrition care process
    Mahan L. Kathleen., Raymond Janice L.
    Fourteenth edition. : St. Louis, Missouri : Elsevier : [2017] : 1134 p. :
    ISBN: 9780323340755
    Search the University Library catalogue

    Mat och hälsa : en klinisk handbok
    Cederholm Tommy, Rothenberg Elisabet
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 248 s. :
    ISBN: 9789144083575
    Search the University Library catalogue

    Näring för god vård och omsorg : en vägledning för att förebygga och behandla undernäring
    Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 179 s. :
    Fritt tillgänglig via Socialstyrelsen
    ISBN: 978-91-86885-39-7
    Search the University Library catalogue

    Sjukhusmåltiden - en viktig del av vården
    Livsmedelsverket : 2015 :
    Livsmedelsverket

    Bra mat i förskolan
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    Livsmedelsverket

    Bra mat i skolan
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    www.slv.se

    Bra mat i äldreomsorgen
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    Livsmedelsverket

    Bra mat på jobbet
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    https://www.livsmedelsverket.se/

    Sjukhusmåltiden - en viktig del av vården
    Livsmedelsverket : 2015 :
    Livsmedelsverket

    Näring för god vård och omsorg : en vägledning för att förebygga och behandla undernäring
    Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 179 s. :
    Fritt tillgänglig via Socialstyrelsen
    ISBN: 978-91-86885-39-7
    Search the University Library catalogue

    Uppmuntra till bra måltider : till dig som ansvarar för måltiden i gruppbostäder och servicebostäder
    Livsmedelsverket : 2012 :
    Livsmedelsverket

    Gregoire Mary B.
    Foodservice organizations : a managerial and systems approach
    7 uppl. : Upper Saddle River : Prentice Hall : cop. 2010 : xvi, 584 s. :
    ISBN: 0-13-506055-9 (hft.)
    Search the University Library catalogue

    Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
    Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
    Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
    ISBN: 978-91-7345-218-2
    Search the University Library catalogue

    Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
    Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
    Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
    ISBN: 978-91-7345-218-2
    Search the University Library catalogue

    Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kostvetenskap
    Senaste versionen :

    Från tanke till text : en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
    Jarrick Arne, Josephson Olle
    2., [översedda]uppl. : Lund : Studentlitteratur : 1996 : 133 s. :
    ISBN: 91-44-26842-4
    Search the University Library catalogue

    Studentens skrivhandbok
    Schött Kristina, Melin Lars, Strand Hans, Moberg Bodil
    2., [uppdaterade] uppl. : Stockholm : Liber : 2007 : 176 s. :
    ISBN: 978-91-47-08459-3z 978-91-47-08459-6
    Search the University Library catalogue