Swedish name: Måltidsservice och dietetik, C
This syllabus is valid: 2019-12-30 and until further notice
Syllabus for courses starting after 2019-12-30
Syllabus for courses starting between 2019-08-26 and 2019-12-29
Syllabus for courses starting between 2019-08-19 and 2019-08-25
Course code: 2KN066
Credit points: 30
Education level: First cycle
Main Field of Study and progress level:
Food and Nutrition: First cycle, has at least 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements
Grading scale: Three-grade scale
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Revised by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2020-03-02
Allergi och överkänslighet
Livsmedelsverket :
Livsmedelsverket
Mandatory
Internetmedicin
Internetmedicin :
http://www.internetmedicin.se/default.aspx
Mandatory
Krause and Mahan's food & the nutrition care process
Raymond Janice L., Morrow Kelly
15th edition. : St. Louis, Missouri : Elsevier : [2020] : xvii, 1195 pages :
ISBN: 9780323749626
Mandatory
Search the University Library catalogue
Mat och hälsa : en klinisk handbok
Cederholm Tommy, Rothenberg Elisabet
1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 248 s. :
ISBN: 9789144083575
Mandatory
Search the University Library catalogue
Nationella riktlinjer för måltider i förskolan
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider i skolan
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider i äldreomsorgen
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory
Petersson Annelie
Kost vid diabetes : en vägledning till hälso- och sjukvården
Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 35 s. :
ISBN: 978-91-86885-62-5
Mandatory
Search the University Library catalogue
Nationella riktlinjer för måltider i förskolan
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider i skolan
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider i äldreomsorgen
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory
Bra mat på jobbet
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
https://www.livsmedelsverket.se/
Mandatory
Sjukhusmåltiden - en viktig del av vården
Livsmedelsverket (senaste version) :
Livsmedelsverket
Mandatory
Näring för god vård och omsorg : en vägledning för att förebygga och behandla undernäring
Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 179 s. :
Fritt tillgänglig via Socialstyrelsen
ISBN: 978-91-86885-39-7
Mandatory
Search the University Library catalogue
Uppmuntra till bra måltider : till dig som ansvarar för måltiden i gruppbostäder och servicebostäder
Livsmedelsverket :
Mandatory
Gregoire Mary B.
Foodservice organizations : a managerial and systems approach
7 uppl. : Upper Saddle River : Prentice Hall : cop. 2010 : xvi, 584 s. :
ISBN: 0-13-506055-9 (hft.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
ISBN: 978-91-7345-218-2
Mandatory
Search the University Library catalogue
Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
ISBN: 978-91-7345-218-2
Mandatory
Search the University Library catalogue
Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kostvetenskap
Senaste versionen :
Mandatory
Från tanke till text : en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
Jarrick Arne, Josephson Olle
2., [översedda]uppl. : Lund : Studentlitteratur : 1996 : 133 s. :
ISBN: 91-44-26842-4
Search the University Library catalogue
Schött Kristina
Studentens skrivhandbok
3. [bearb.] uppl. : Stockholm : Liber : 2015 : 185 s. :
ISBN: 9789147114085
Search the University Library catalogue
Allergi och överkänslighet
Livsmedelsverket :
Livsmedelsverket
Bra måltider i förskolan
Livsmedelsverket : 2016 :
www.slv.se
Bra måltider i skolan
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/broschyrer/bra-maltider-i-skolan.pdf
Bra måltider i äldreomsorgen
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Petersson Annelie
Kost vid diabetes : en vägledning till hälso- och sjukvården
Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 35 s. :
ISBN: 978-91-86885-62-5
Search the University Library catalogue
Krause's food & the nutrition care process
Mahan L. Kathleen., Raymond Janice L.
Fourteenth edition. : St. Louis, Missouri : Elsevier : [2017] : 1134 p. :
ISBN: 9780323340755
Search the University Library catalogue
Mat och hälsa : en klinisk handbok
Cederholm Tommy, Rothenberg Elisabet
1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 248 s. :
ISBN: 9789144083575
Search the University Library catalogue
Näring för god vård och omsorg : en vägledning för att förebygga och behandla undernäring
Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 179 s. :
Fritt tillgänglig via Socialstyrelsen
ISBN: 978-91-86885-39-7
Search the University Library catalogue
Sjukhusmåltiden - en viktig del av vården
Livsmedelsverket : 2015 :
Livsmedelsverket
Bra mat i förskolan
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Bra mat i skolan
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
www.slv.se
Bra mat i äldreomsorgen
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Bra mat på jobbet
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
https://www.livsmedelsverket.se/
Sjukhusmåltiden - en viktig del av vården
Livsmedelsverket : 2015 :
Livsmedelsverket
Näring för god vård och omsorg : en vägledning för att förebygga och behandla undernäring
Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 179 s. :
Fritt tillgänglig via Socialstyrelsen
ISBN: 978-91-86885-39-7
Search the University Library catalogue
Uppmuntra till bra måltider : till dig som ansvarar för måltiden i gruppbostäder och servicebostäder
Livsmedelsverket : 2012 :
Livsmedelsverket
Gregoire Mary B.
Foodservice organizations : a managerial and systems approach
7 uppl. : Upper Saddle River : Prentice Hall : cop. 2010 : xvi, 584 s. :
ISBN: 0-13-506055-9 (hft.)
Search the University Library catalogue
Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
ISBN: 978-91-7345-218-2
Search the University Library catalogue
Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
ISBN: 978-91-7345-218-2
Search the University Library catalogue
Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kostvetenskap
Senaste versionen :
Från tanke till text : en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
Jarrick Arne, Josephson Olle
2., [översedda]uppl. : Lund : Studentlitteratur : 1996 : 133 s. :
ISBN: 91-44-26842-4
Search the University Library catalogue
Studentens skrivhandbok
Schött Kristina, Melin Lars, Strand Hans, Moberg Bodil
2., [uppdaterade] uppl. : Stockholm : Liber : 2007 : 176 s. :
ISBN: 978-91-47-08459-3z 978-91-47-08459-6
Search the University Library catalogue