"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food and Nutrition B, 30 Credits

Swedish name: Kostvetenskap B

This syllabus is valid: 2024-07-29 and until further notice

Course code: 2KN064

Credit points: 30

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: First cycle, has less than 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements

Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Revised by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2024-03-18

Literature

Valid from: 2024 week 31

Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
Thougaard Herluf, Varlund Verner, Møller Madsen René, Blücher Anna
2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2007 : 414 s. :
ISBN: 9789144006567
Mandatory
Search the University Library catalogue

Livsmedelslagen
Livsmedelsverket :
Livsmedelsverket
Mandatory

Beck-Friis Johan
Matens kvaliteter
Stockholm : Kungl. skogs- och lantbruksakademien : 2013 : 43 s. :
Fulltext
ISBN: 9789186573362
Mandatory
Search the University Library catalogue

Hållbar produktion och konsumtion av mat
Franke Ulrica, Andersson Antonia, Bollmark Lars, Löv Helena
Jordbruksverket : 2018 :
https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/ra1817.html
Mandatory

Hur liten kan livsmedelskonsumtionen vara år 2050?
Hjerpe. K. , Marksten, T. , Pearsson, M. , Rundberg, B. , Lundström A. , Rydberg, I. , Sonesson, U. , Nilsson, K.
Jordbruksverket : 2013 :
https://www2.jordbruksverket.se/webdav/files/SJV/trycksaker/Pdf_ovrigt/ovr296_1.pdf
Mandatory

Fritz Karin
Matsvinn i hemmet – Kännedom, attityder och beteenden
Livsmedelsverket : 2021 :
Fulltext (pdf)
Mandatory

Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB : 2019 : 456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue

Livsmedelsvetenskap
Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
2., [rev. och uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 382 s. :
ISBN: 9789144095677
Mandatory
Search the University Library catalogue

Röös Elin
Mat-klimat-listan [Elektronisk resurs] : version 1.1
Uppsala : Institutionen för energi och teknik, Sveriges lantbruksuniversitet : 2014 :
Fulltext (pdf)
Mandatory

Klimatpåverkan och energianvändning från livsmedelsförpackningar
Wallman M, Nilsson K
Livsmedelsverket : 2011 :
www.slv.se
Mandatory

Begner Sara
Vår kokbok
27:e upplagan : Stockholm : Norstedts : Coop : 892 sidor :
ISBN: 978-91-1-307493-1
Mandatory
Search the University Library catalogue

Grundläggande näringskemi
Bergh Kurt, Burén Jonas, Sjödin Anna
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap : 2023 :
Mandatory

Livsmedelsvetenskap
Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
2., [rev. och uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 382 s. :
ISBN: 9789144095677
Mandatory
Search the University Library catalogue

Granberg Albina
Koka sjuda steka : Ett sociokulturellt perspektiv på matlagning i hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Uppsala : Acta Universitatis Upsaliensis : 2018 : 82 s. :
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:uu:diva-351881
ISBN: 9789151303932
Mandatory
Search the University Library catalogue

Hungrig.nu
Hushållningssällskapet: u.å. :
Hungrig.nu

Vår gröna kokbok
Begner Sara, Bohlin Karin, Bergman Malin
Stockholm : Norstedts : 2014 : 384 s. :
ISBN: 978-91-1-305497-1
Search the University Library catalogue

Vår kokbok vegan
Sjögren Anna K., Begner Sara
[Solna] : Coop ; Stockholm : [2015] : 270 sidor :
ISBN: 9789113061931
Search the University Library catalogue

Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
Mandatory

Vetenskaplig teori och metod : från idé till examination inom vård- och hälsovetenskap
Henricson Maria, Ali Lilas, Andersson Ewa, Billhult Annika, Blomberg Helena, Borglin Gunilla, Carlson Elisabeth, Engström Åsa, Falk-Brynhildsen Karin, Friberg Febe, Fridlund Bengt, Gunnarsson Ingemar, Hellberg Sara, Hellström Amanda, Holmberg Mats, Hällgren Graneheim Ulla, Juuso Päivi, K. Holmström Inger, Karlsson Eva Karin, Kjellström Sofia, Landström Catharina, Larsson Jan, Lindgren Britt-Marie, Lundman Berit, Lövenmark Annica, Mårtensson Jan, Persson Carina, Petersson Pia, Priebe Gunilla, Rosén Måns, Rämgård Margareta, Sandgren Anna, Skott Carola, Stenberg Marie, Sundin Karin, Svensson Anders, Wibeck Victoria, Öhlén Joakim, Hallberg Jonny, Hallberg Jonny, Henricson Maria
3 uppl. : Studentlitteratur AB : 2023 : 564 sidor :
ISBN: 9789144161389
Mandatory
Search the University Library catalogue

God forskningssed
Reviderad utgåva : Stockholm : Vetenskapsrådet :senaste versionen: :
Fritt tillgänglig via Vetenskapsrådet
Mandatory

Introduktion till SPSS
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
Mandatory

Hellmer Stefan
Grunderna i statistisk dataanalys : med tillämpning inom hälsovetenskaperna
Upplaga 1 : Lund : Studentlitteratur : [2022] : 310 sidor :
ISBN: 9789144154640
Mandatory
Search the University Library catalogue

Teorier
Jämställdhetsmyndigheten :
http://www.jamstall.nu/fakta/teori/
Mandatory

Näringslära för högskolan
Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel
Sjunde upplagan : Stockholm : Liber : [2021] : 494 sidor :
ISBN: 9789147131075
Mandatory
Search the University Library catalogue

Akademiskt läsande och skrivande
Blomström Vendela, Wennerberg Jeanna
Andra upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2021] : 356 sidor :
ISBN: 9789144151045
Mandatory
Search the University Library catalogue

Wenemark Marika
Enkätmetodik : att planera och genomföra en undersökning
Första upplagan : Stockholm : Liber : [2023] : 273 sidor :
ISBN: 9789147147298
Search the University Library catalogue

Att skriva en bra uppsats
Rienecker Lotte, Stray Jørgensen Peter, Lagerhammar Ann
Upplaga 4 : Stockholm : Liber : [2018] : 400 sidor :
ISBN: 9789147113644
Search the University Library catalogue

Trost Jan
Kvalitativa intervjuer
4., [omarb.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2010 : 165 s. :
ISBN: 978-91-44-06216-7
Search the University Library catalogue

Field Andy P.
Discovering statistics using IBM SPSS statistics
5. ed. : 2018 : 1070 sidor :
ISBN: 9781526419521
Search the University Library catalogue

Bra mat för barn 0-5 år, handledning för barnhälsovården
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
www.slv.se
Mandatory

Den mångkulturella måltiden
Kungl. Skogs- och lantbruksakademien : 2011 : :
www.ksla.se
Mandatory

Bra livsmedelsval för barn 2-17 år – baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11
Eneroth H, Björck L
Livsmedelsverket : 2015 :
Pdf-fil
Mandatory

Eneroth H
Energi, näring och fysisk aktivitet för äldre – baserat på Nordiska Näringsrekommendationer 2012
Livsmedelsverket : 2017 :
Mandatory

FYSS 2017: fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling - del 1
Yrkesföreningar för Fysisk aktivitet : 2017 :
https://www.fyss.se/fyss-kapitel/arkiv/
Mandatory

Krause and Mahan's Food and the Nutrition Care Process
Morrow Kelly, Raymond Janice L
Elsevier Health Sciences : 2022 :
Elsevier Health Sciences
Mandatory

Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB : 2019 : 456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue

NORDIC NUTRITION RECOMMENDATIONS 2023
Nordic Council of Ministers : 2023 :
NORDIC NUTRITION RECOMMENDATIONS 2023
Mandatory

Näringslära för högskolan
Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel
Sjunde upplagan : Stockholm : Liber : [2021] : 494 sidor :
ISBN: 9789147131075
Mandatory
Search the University Library catalogue

Råd om bra mat för gravida - Handledning för mödrahälsovården
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Mandatory

Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Uppsala: Livsmedelsverket : 2018 :
www.slv.se
Mandatory

Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 2. Näringsintag och näringsstatus bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Livsmedelsverket (senaste version) :
Livsmedelsverket
Mandatory

Amning i dag
Kylberg Elisabeth, Westlund Mia, Zwedberg Sofia
Fjärde upplagan : Stockholm : Gothia kompetens : [2021] : 189 sidor :
ISBN: 9789177413011
Search the University Library catalogue

Jankov Petra
Att flaskmata
Gothia Fortbildning : 2015 :
Gothia Fortbildning

European Dietetic Action Plan (EuDAP), 2015-2020
EFAD : 2015 :
https://www.efad.org/eudap/

Food and Nutrition Action Plan (FNAP), 2015-2020
Världshälsoorgansiationen (WHO); Regional Committée for Europe : 2014 :
https://apps.who.int/iris/handle/10665/329405

Folkhälsans utveckling - årsrapport. Senaste upplagan
Folkhälsomyndeingheten :
Finns som pdf via folkhälsomyndigheten