Swedish name: Kostvetenskap B
This syllabus is valid: 2024-07-29 and until further notice
Syllabus for courses starting after 2024-07-29
Syllabus for courses starting between 2024-07-22 and 2024-07-28
Syllabus for courses starting between 2023-07-31 and 2024-07-21
Syllabus for courses starting between 2023-07-24 and 2023-07-30
Syllabus for courses starting between 2022-08-15 and 2023-07-23
Syllabus for courses starting between 2020-08-10 and 2022-08-14
Syllabus for courses starting between 2020-01-06 and 2020-08-09
Syllabus for courses starting between 2019-08-19 and 2020-01-05
Syllabus for courses starting between 2019-08-12 and 2019-08-18
Course code: 2KN064
Credit points: 30
Education level: First cycle
Main Field of Study and progress level:
Food and Nutrition: First cycle, has less than 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements
Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Revised by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2024-03-18
Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
Thougaard Herluf, Varlund Verner, Møller Madsen René, Blücher Anna
2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2007 : 414 s. :
ISBN: 9789144006567
Mandatory
Search the University Library catalogue
Livsmedelslagen
Livsmedelsverket :
Livsmedelsverket
Mandatory
Beck-Friis Johan
Matens kvaliteter
Stockholm : Kungl. skogs- och lantbruksakademien : 2013 : 43 s. :
Fulltext
ISBN: 9789186573362
Mandatory
Search the University Library catalogue
Hållbar produktion och konsumtion av mat
Franke Ulrica, Andersson Antonia, Bollmark Lars, Löv Helena
Jordbruksverket : 2018 :
https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/ra1817.html
Mandatory
Hur liten kan livsmedelskonsumtionen vara år 2050?
Hjerpe. K. , Marksten, T. , Pearsson, M. , Rundberg, B. , Lundström A. , Rydberg, I. , Sonesson, U. , Nilsson, K.
Jordbruksverket : 2013 :
https://www2.jordbruksverket.se/webdav/files/SJV/trycksaker/Pdf_ovrigt/ovr296_1.pdf
Mandatory
Fritz Karin
Matsvinn i hemmet Kännedom, attityder och beteenden
Livsmedelsverket : 2021 :
Fulltext (pdf)
Mandatory
Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB : 2019 : 456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue
Livsmedelsvetenskap
Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
2., [rev. och uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 382 s. :
ISBN: 9789144095677
Mandatory
Search the University Library catalogue
Röös Elin
Mat-klimat-listan [Elektronisk resurs] : version 1.1
Uppsala : Institutionen för energi och teknik, Sveriges lantbruksuniversitet : 2014 :
Fulltext (pdf)
Mandatory
Klimatpåverkan och energianvändning från livsmedelsförpackningar
Wallman M, Nilsson K
Livsmedelsverket : 2011 :
www.slv.se
Mandatory
Begner Sara
Vår kokbok
27:e upplagan : Stockholm : Norstedts : Coop : 892 sidor :
ISBN: 978-91-1-307493-1
Mandatory
Search the University Library catalogue
Grundläggande näringskemi
Bergh Kurt, Burén Jonas, Sjödin Anna
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap : 2023 :
Mandatory
Livsmedelsvetenskap
Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
2., [rev. och uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 382 s. :
ISBN: 9789144095677
Mandatory
Search the University Library catalogue
Granberg Albina
Koka sjuda steka : Ett sociokulturellt perspektiv på matlagning i hem- och konsumentkunskap på grundsärskolan
Uppsala : Acta Universitatis Upsaliensis : 2018 : 82 s. :
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:uu:diva-351881
ISBN: 9789151303932
Mandatory
Search the University Library catalogue
Hungrig.nu
Hushållningssällskapet: u.å. :
Hungrig.nu
Vår gröna kokbok
Begner Sara, Bohlin Karin, Bergman Malin
Stockholm : Norstedts : 2014 : 384 s. :
ISBN: 978-91-1-305497-1
Search the University Library catalogue
Vår kokbok vegan
Sjögren Anna K., Begner Sara
[Solna] : Coop ; Stockholm : [2015] : 270 sidor :
ISBN: 9789113061931
Search the University Library catalogue
Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
Mandatory
Vetenskaplig teori och metod : från idé till examination inom vård- och hälsovetenskap
Henricson Maria, Ali Lilas, Andersson Ewa, Billhult Annika, Blomberg Helena, Borglin Gunilla, Carlson Elisabeth, Engström Åsa, Falk-Brynhildsen Karin, Friberg Febe, Fridlund Bengt, Gunnarsson Ingemar, Hellberg Sara, Hellström Amanda, Holmberg Mats, Hällgren Graneheim Ulla, Juuso Päivi, K. Holmström Inger, Karlsson Eva Karin, Kjellström Sofia, Landström Catharina, Larsson Jan, Lindgren Britt-Marie, Lundman Berit, Lövenmark Annica, Mårtensson Jan, Persson Carina, Petersson Pia, Priebe Gunilla, Rosén Måns, Rämgård Margareta, Sandgren Anna, Skott Carola, Stenberg Marie, Sundin Karin, Svensson Anders, Wibeck Victoria, Öhlén Joakim, Hallberg Jonny, Hallberg Jonny, Henricson Maria
3 uppl. : Studentlitteratur AB : 2023 : 564 sidor :
ISBN: 9789144161389
Mandatory
Search the University Library catalogue
God forskningssed
Reviderad utgåva : Stockholm : Vetenskapsrådet :senaste versionen: :
Fritt tillgänglig via Vetenskapsrådet
Mandatory
Introduktion till SPSS
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
Mandatory
Hellmer Stefan
Grunderna i statistisk dataanalys : med tillämpning inom hälsovetenskaperna
Upplaga 1 : Lund : Studentlitteratur : [2022] : 310 sidor :
ISBN: 9789144154640
Mandatory
Search the University Library catalogue
Teorier
Jämställdhetsmyndigheten :
http://www.jamstall.nu/fakta/teori/
Mandatory
Näringslära för högskolan
Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel
Sjunde upplagan : Stockholm : Liber : [2021] : 494 sidor :
ISBN: 9789147131075
Mandatory
Search the University Library catalogue
Akademiskt läsande och skrivande
Blomström Vendela, Wennerberg Jeanna
Andra upplagan : Lund : Studentlitteratur : [2021] : 356 sidor :
ISBN: 9789144151045
Mandatory
Search the University Library catalogue
Wenemark Marika
Enkätmetodik : att planera och genomföra en undersökning
Första upplagan : Stockholm : Liber : [2023] : 273 sidor :
ISBN: 9789147147298
Search the University Library catalogue
Att skriva en bra uppsats
Rienecker Lotte, Stray Jørgensen Peter, Lagerhammar Ann
Upplaga 4 : Stockholm : Liber : [2018] : 400 sidor :
ISBN: 9789147113644
Search the University Library catalogue
Trost Jan
Kvalitativa intervjuer
4., [omarb.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2010 : 165 s. :
ISBN: 978-91-44-06216-7
Search the University Library catalogue
Field Andy P.
Discovering statistics using IBM SPSS statistics
5. ed. : 2018 : 1070 sidor :
ISBN: 9781526419521
Search the University Library catalogue
Bra mat för barn 0-5 år, handledning för barnhälsovården
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
www.slv.se
Mandatory
Den mångkulturella måltiden
Kungl. Skogs- och lantbruksakademien : 2011 : :
www.ksla.se
Mandatory
Bra livsmedelsval för barn 2-17 år baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11
Eneroth H, Björck L
Livsmedelsverket : 2015 :
Pdf-fil
Mandatory
Eneroth H
Energi, näring och fysisk aktivitet för äldre baserat på Nordiska Näringsrekommendationer 2012
Livsmedelsverket : 2017 :
Mandatory
FYSS 2017: fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling - del 1
Yrkesföreningar för Fysisk aktivitet : 2017 :
https://www.fyss.se/fyss-kapitel/arkiv/
Mandatory
Krause and Mahan's Food and the Nutrition Care Process
Morrow Kelly, Raymond Janice L
Elsevier Health Sciences : 2022 :
Elsevier Health Sciences
Mandatory
Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB : 2019 : 456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue
NORDIC NUTRITION RECOMMENDATIONS 2023
Nordic Council of Ministers : 2023 :
NORDIC NUTRITION RECOMMENDATIONS 2023
Mandatory
Näringslära för högskolan
Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel
Sjunde upplagan : Stockholm : Liber : [2021] : 494 sidor :
ISBN: 9789147131075
Mandatory
Search the University Library catalogue
Råd om bra mat för gravida - Handledning för mödrahälsovården
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Mandatory
Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Uppsala: Livsmedelsverket : 2018 :
www.slv.se
Mandatory
Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 2. Näringsintag och näringsstatus bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Livsmedelsverket (senaste version) :
Livsmedelsverket
Mandatory
Amning i dag
Kylberg Elisabeth, Westlund Mia, Zwedberg Sofia
Fjärde upplagan : Stockholm : Gothia kompetens : [2021] : 189 sidor :
ISBN: 9789177413011
Search the University Library catalogue
Jankov Petra
Att flaskmata
Gothia Fortbildning : 2015 :
Gothia Fortbildning
European Dietetic Action Plan (EuDAP), 2015-2020
EFAD : 2015 :
https://www.efad.org/eudap/
Food and Nutrition Action Plan (FNAP), 2015-2020
Världshälsoorgansiationen (WHO); Regional Committée for Europe : 2014 :
https://apps.who.int/iris/handle/10665/329405
Folkhälsans utveckling - årsrapport. Senaste upplagan
Folkhälsomyndeingheten :
Finns som pdf via folkhälsomyndigheten