"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Nutrition and meals from a nursing perspective, 7.5 Credits

Swedish name: Nutrition och måltider ur ett omvårdnadsperspektiv

This syllabus is valid: 2024-07-22 and until further notice

Course code: 2KN051

Credit points: 7.5

Education level: Second cycle

Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: Second cycle, has only first-cycle course/s as entry requirements

Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Revised by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2024-02-29

Literature

Valid from: 2024 week 30

Nationella riktlinjer för måltider i äldreomsorgen
Livsmedelsverket : 2024 :
Länk
Mandatory

Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus
Livsmedelsverket : 2023 :
Länk
Mandatory

Vårdhandboken
Sveriges kommuner och regioner :
vårdhandboken.se/
Mandatory

Att förebygga och behandla undernäring. Kunskapsstöd i hälso- och sjukvård och socialtjänst
Socialstyrelsen, Stockholm : 2023 :
Länk
Mandatory

ESPEN guidelines
European Society for Clinical Nutrition and Metabolism :
https://www.espen.org/guidelines-home
Mandatory

GLIM criteria for the diagnosis of malnutrition - A consensus report from the global clinical nutrition community
Cecerholm T, Jensen G, Correia M, Gonzalez M, Fukushima R, Higashiguchi T, Baptista G, Barazzoni R, Blaauw R, Coats A
JPEN J Parenter Enteral Nutr : 2019 :
Mandatory

Från tanke till text: en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
Jarrick Arne, Josephson Olle
2., [översedda]uppl. : Lund : Studentlitteratur: 133 s. : 1998 :

Schött Kristina
Studentens skrivhandbok
3. [bearb.] uppl. : Stockholm : Liber : 2015 : 185 s. :
ISBN: 9789147114085
Search the University Library catalogue