Swedish name: Kost och hälsa
This syllabus is valid: 2011-01-17 and until further notice
Syllabus for courses starting after 2011-01-17
Course code: 2KN024
Credit points: 15
Education level: First cycle
Main Field of Study and progress level:
Food and Nutrition: First cycle, has only upper-secondary level entry requirements
Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Näringslära för högskolan
Abrahamsson Lillemor, Andersson Agneta, Nilsson Gerd
6. uppl. : Liber : 2013 : 480 s. :
ISBN: 9789147105205
Mandatory
Search the University Library catalogue
Bergh K
Kompendium i metabolism
Umeå: Inst för kostvetenskap : 2003 :
Mandatory
Fysiologi : med relevant anatomi
Henriksson Olle, Rasmusson Margareta
3., uppdaterade uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2013 : 302 s. :
ISBN: 978-91-44-08462-6 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
"Faktatidning celiaki" Beställes via svenska celiakiförbundet
Celiakiförbundet :
www.celiaki.se
Mandatory
"Faktatidning laktos, mjölk och soja". Beställes via svenska celiakiförbundet
Celiakiförbundet :
www.celiaki.se
Mandatory
Miljömat
Miljömat :
Miljömats hemsida
Mandatory
Miljösmarta matval
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory
Mat för liv och lust : [kokboken för dig som vill äta sunt]
Eliasson Margit, Wåreus Joel, Lindeberg Gunilla
4:e rev. utg. : Stockholm : Bonnier Fakta : 2009 : 400 s. :
ISBN: 978-91-7424-075-7
Search the University Library catalogue
Livsmedelsverket. Allergiinformation. Livsmedelsverket. 2007. Beställs från http:// webbutiken.slv.se
Mat och hälsa : faktabok från Livsmedelsverket
Andersen Merethe, Hedberg Anette
Uppsala : Livsmedelsverket : cop. 2007 : 282 s. :
ISBN: 978-91-7714-176-1 (inb.) (genererat)
Search the University Library catalogue
Bra mat på jobbet. Råd, möjligheter, förutsättningar och utmaningar
Livsmedelsverket : 2007 :
Bra mat på jobbet. Råd, möjligheter, förutsättningar och utmaningar
Ministerrådet Nordiska
Nordic Nutrition Recommendations 2012. Part 1. Summary, principles and use
Nordiska ministerrådet : 2013 :
ISBN: 9789289326308
Search the University Library catalogue
Wahlman Laurell Birgitta
Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
5. uppl. : Stockholm : Gothia : 2012 : 111 s. :
ISBN: 978-91-7205-837-8
Search the University Library catalogue
Mat & klimat
Björklund Johanna, Holmgren Pär, Johansson Susanne
Stockholm : Medström : 2008 : 216 s. :
ISBN: 978-91-7329-018-0 (inb.)
Search the University Library catalogue
Abrahamsson Lillemor
Näringslära för högskolan
5., [rev.] uppl. : Stockholm : Liber : 2006 : 461 s. :
ISBN: 91-47-05355-0
Mandatory
Search the University Library catalogue
Bergh K
Kompendium i metabolism
Umeå: Inst för kostvetenskap : 2003 :
Mandatory
Fysiologi : med relevant anatomi
Henriksson Olle, Rasmusson Margareta, Lyons Lena
2., [uppdaterade och utvidgade] uppl. /b [illustrationer: Olle Henriksson i samarbete med Lena Lyons] : Lund : Studentlitteratur : 2007 : 296 s. :
http://www.studentlitteratur.se/omslagsbild/artnr/7540-02/height/320/width/320/bild.jpg
ISBN: 978-91-44-00835-6 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
"Faktatidning celiaki" Beställes via svenska celiakiförbundet
Celiakiförbundet :
www.celiaki.se
Mandatory
"Faktatidning laktos, mjölk och soja". Beställes via svenska celiakiförbundet
Celiakiförbundet :
www.celiaki.se
Mandatory
Miljömat
Miljömat :
Miljömats hemsida
Mandatory
Miljösmarta matval
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory
Mat för liv och lust : [kokboken för dig som vill äta sunt]
Eliasson Margit, Wåreus Joel, Lindeberg Gunilla
4:e rev. utg. : Stockholm : Bonnier Fakta : 2009 : 400 s. :
ISBN: 978-91-7424-075-7
Search the University Library catalogue
Livsmedelsverket. Allergiinformation. Livsmedelsverket. 2007. Beställs från http:// webbutiken.slv.se
Mat och hälsa : faktabok från Livsmedelsverket
Andersen Merethe, Hedberg Anette
Uppsala : Livsmedelsverket : cop. 2007 : 282 s. :
ISBN: 978-91-7714-176-1 (inb.) (genererat)
Search the University Library catalogue
Bra mat på jobbet. Råd, möjligheter, förutsättningar och utmaningar
Livsmedelsverket : 2007 :
Bra mat på jobbet. Råd, möjligheter, förutsättningar och utmaningar
Nordiska ministerrådet
Nordic Nutrition Recommendations 2004 : integrating nutrition and physical activity.
Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2004 : 435 s. : ill. :
ISBN: 92-893-1062-6
Search the University Library catalogue
Wahlman Laurell Birgitta
Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
5. uppl. : Stockholm : Gothia : 2012 : 111 s. :
ISBN: 978-91-7205-837-8
Search the University Library catalogue
Mat & klimat
Björklund Johanna, Holmgren Pär, Johansson Susanne
Stockholm : Medström : 2008 : 216 s. :
ISBN: 978-91-7329-018-0 (inb.)
Search the University Library catalogue
Abrahamsson Lillemor
Näringslära för högskolan
5., [rev.] uppl. : Stockholm : Liber : 2006 : 461 s. :
ISBN: 91-47-05355-0
Mandatory
Search the University Library catalogue
Bergh K
Kompendium i metabolism
Umeå: Inst för kostvetenskap : 2003 :
Mandatory
Fysiologi : med relevant anatomi
Henriksson Olle, Rasmusson Margareta, Lyons Lena
2., [uppdaterade och utvidgade] uppl. /b [illustrationer: Olle Henriksson i samarbete med Lena Lyons] : Lund : Studentlitteratur : 2007 : 296 s. :
http://www.studentlitteratur.se/omslagsbild/artnr/7540-02/height/320/width/320/bild.jpg
ISBN: 978-91-44-00835-6 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
"Faktatidning celiaki" Beställes via svenska celiakiförbundet
Celiakiförbundet :
www.celiaki.se
Mandatory
"Faktatidning laktos, mjölk och soja". Beställes via svenska celiakiförbundet
Celiakiförbundet :
www.celiaki.se
Mandatory
Mat för liv och lust
Eliasson Margit, Lindeberg Gunilla
Stockholm : Bonnier : 2004 : 400 s :
ISBN: 91-0-010253-9
Search the University Library catalogue
Livsmedelsverket. Allergiinformation. Livsmedelsverket. 2007. Beställs från http:// webbutiken.slv.se
Mat och hälsa : faktabok från Livsmedelsverket
Andersen Merethe, Hedberg Anette
Uppsala : Livsmedelsverket : cop. 2007 : 282 s. :
ISBN: 978-91-7714-176-1 (inb.) (genererat)
Search the University Library catalogue
Bra mat på jobbet. Råd, möjligheter, förutsättningar och utmaningar
Livsmedelsverket : 2007 :
Bra mat på jobbet. Råd, möjligheter, förutsättningar och utmaningar
Nordiska ministerrådet
Nordic Nutrition Recommendations 2004 : integrating nutrition and physical activity.
Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2004 : 435 s. : ill. :
ISBN: 92-893-1062-6
Search the University Library catalogue
Wahlman Laurell Birgitta
Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
4., [omarb. och uppdaterade] uppl. : Stockholm : Gothia : 2009 : 111 s. :
ISBN: 978-91-7205-626-8
Search the University Library catalogue