Food and Health, 15 credits
The course is discontinued from 2024-11-25
Required Knowledge
General entry requirementsLiterature
Näringslära för högskolan
Abrahamsson Lillemor, Andersson Agneta, Nilsson Gerd
6. uppl. :
Liber :
2013 :
480 s. :
ISBN: 9789147105205
Mandatory
Search the University Library catalogue
Bergh K
Kompendium i metabolism
Umeå: Inst för kostvetenskap :
2003 :
Mandatory
Fysiologi
: med relevant anatomi
Henriksson Olle, Rasmusson Margareta
3., uppdaterade uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2013 :
302 s. :
ISBN: 978-91-44-08462-6 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
"Faktatidning celiaki" Beställes via svenska celiakiförbundet
Celiakiförbundet :
www.celiaki.se
Mandatory
"Faktatidning laktos, mjölk och soja". Beställes via svenska celiakiförbundet
Celiakiförbundet :
www.celiaki.se
Mandatory
Miljömat
Miljömat :
Miljömats hemsida
Mandatory
Miljösmarta matval
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory
Mat för liv och lust
: [kokboken för dig som vill äta sunt]
Eliasson Margit, Wåreus Joel, Lindeberg Gunilla
4:e rev. utg. :
Stockholm :
Bonnier Fakta :
2009 :
400 s. :
ISBN: 978-91-7424-075-7
Search the University Library catalogue
Livsmedelsverket. Allergiinformation. Livsmedelsverket. 2007. Beställs från http:// webbutiken.slv.se
Mat och hälsa
: faktabok från Livsmedelsverket
Andersen Merethe, Hedberg Anette
Uppsala :
Livsmedelsverket :
cop. 2007 :
282 s. :
ISBN: 978-91-7714-176-1 (inb.) (genererat)
Search the University Library catalogue
Bra mat på jobbet. Råd, möjligheter, förutsättningar och utmaningar
Livsmedelsverket :
2007 :
Bra mat på jobbet. Råd, möjligheter, förutsättningar och utmaningar
Ministerrådet Nordiska
Nordic Nutrition Recommendations 2012. Part 1. Summary, principles and use
Nordiska ministerrådet :
2013 :
ISBN: 9789289326308
Search the University Library catalogue
Wahlman Laurell Birgitta
Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
5. uppl. :
Stockholm :
Gothia :
2012 :
111 s. :
ISBN: 978-91-7205-837-8
Search the University Library catalogue
Mat & klimat
Björklund Johanna, Holmgren Pär, Johansson Susanne
Stockholm :
Medström :
2008 :
216 s. :
ISBN: 978-91-7329-018-0 (inb.)
Search the University Library catalogue
Abrahamsson Lillemor
Näringslära för högskolan
5., [rev.] uppl. :
Stockholm :
Liber :
2006 :
461 s. :
ISBN: 91-47-05355-0
Mandatory
Search the University Library catalogue
Bergh K
Kompendium i metabolism
Umeå: Inst för kostvetenskap :
2003 :
Mandatory
Fysiologi
: med relevant anatomi
Henriksson Olle, Rasmusson Margareta, Lyons Lena
2., [uppdaterade och utvidgade] uppl. /b [illustrationer: Olle Henriksson i samarbete med Lena Lyons] :
Lund :
Studentlitteratur :
2007 :
296 s. :
http://www.studentlitteratur.se/omslagsbild/artnr/7540-02/height/320/width/320/bild.jpg
ISBN: 978-91-44-00835-6 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
"Faktatidning celiaki" Beställes via svenska celiakiförbundet
Celiakiförbundet :
www.celiaki.se
Mandatory
"Faktatidning laktos, mjölk och soja". Beställes via svenska celiakiförbundet
Celiakiförbundet :
www.celiaki.se
Mandatory
Miljömat
Miljömat :
Miljömats hemsida
Mandatory
Miljösmarta matval
Livsmedelsverket :
Länk
Mandatory
Mat för liv och lust
: [kokboken för dig som vill äta sunt]
Eliasson Margit, Wåreus Joel, Lindeberg Gunilla
4:e rev. utg. :
Stockholm :
Bonnier Fakta :
2009 :
400 s. :
ISBN: 978-91-7424-075-7
Search the University Library catalogue
Livsmedelsverket. Allergiinformation. Livsmedelsverket. 2007. Beställs från http:// webbutiken.slv.se
Mat och hälsa
: faktabok från Livsmedelsverket
Andersen Merethe, Hedberg Anette
Uppsala :
Livsmedelsverket :
cop. 2007 :
282 s. :
ISBN: 978-91-7714-176-1 (inb.) (genererat)
Search the University Library catalogue
Bra mat på jobbet. Råd, möjligheter, förutsättningar och utmaningar
Livsmedelsverket :
2007 :
Bra mat på jobbet. Råd, möjligheter, förutsättningar och utmaningar
Nordiska ministerrådet
Nordic Nutrition Recommendations 2004
: integrating nutrition and physical activity.
Copenhagen :
Nordic Council of Ministers :
2004 :
435 s. : ill. :
ISBN: 92-893-1062-6
Search the University Library catalogue
Wahlman Laurell Birgitta
Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
5. uppl. :
Stockholm :
Gothia :
2012 :
111 s. :
ISBN: 978-91-7205-837-8
Search the University Library catalogue
Mat & klimat
Björklund Johanna, Holmgren Pär, Johansson Susanne
Stockholm :
Medström :
2008 :
216 s. :
ISBN: 978-91-7329-018-0 (inb.)
Search the University Library catalogue
Abrahamsson Lillemor
Näringslära för högskolan
5., [rev.] uppl. :
Stockholm :
Liber :
2006 :
461 s. :
ISBN: 91-47-05355-0
Mandatory
Search the University Library catalogue
Bergh K
Kompendium i metabolism
Umeå: Inst för kostvetenskap :
2003 :
Mandatory
Fysiologi
: med relevant anatomi
Henriksson Olle, Rasmusson Margareta, Lyons Lena
2., [uppdaterade och utvidgade] uppl. /b [illustrationer: Olle Henriksson i samarbete med Lena Lyons] :
Lund :
Studentlitteratur :
2007 :
296 s. :
http://www.studentlitteratur.se/omslagsbild/artnr/7540-02/height/320/width/320/bild.jpg
ISBN: 978-91-44-00835-6 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
"Faktatidning celiaki" Beställes via svenska celiakiförbundet
Celiakiförbundet :
www.celiaki.se
Mandatory
"Faktatidning laktos, mjölk och soja". Beställes via svenska celiakiförbundet
Celiakiförbundet :
www.celiaki.se
Mandatory
Mat för liv och lust
Eliasson Margit, Lindeberg Gunilla
Stockholm :
Bonnier :
2004 :
400 s :
ISBN: 91-0-010253-9
Search the University Library catalogue
Livsmedelsverket. Allergiinformation. Livsmedelsverket. 2007. Beställs från http:// webbutiken.slv.se
Mat och hälsa
: faktabok från Livsmedelsverket
Andersen Merethe, Hedberg Anette
Uppsala :
Livsmedelsverket :
cop. 2007 :
282 s. :
ISBN: 978-91-7714-176-1 (inb.) (genererat)
Search the University Library catalogue
Bra mat på jobbet. Råd, möjligheter, förutsättningar och utmaningar
Livsmedelsverket :
2007 :
Bra mat på jobbet. Råd, möjligheter, förutsättningar och utmaningar
Nordiska ministerrådet
Nordic Nutrition Recommendations 2004
: integrating nutrition and physical activity.
Copenhagen :
Nordic Council of Ministers :
2004 :
435 s. : ill. :
ISBN: 92-893-1062-6
Search the University Library catalogue
Wahlman Laurell Birgitta
Ingredienslexikon
: för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
4., [omarb. och uppdaterade] uppl. :
Stockholm :
Gothia :
2009 :
111 s. :
ISBN: 978-91-7205-626-8
Search the University Library catalogue