"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food Service Administration and Dietetics, C, 30 Credits

Swedish name: Måltidsservice och dietetik, C

This syllabus is valid: 2018-08-13 and until further notice

Course code: 2KN012

Credit points: 30

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: First cycle, has at least 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements

Grading scale: Three-grade scale

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Revised by: Head of Department of Food and Nutrition, 2018-06-11

Literature

Valid from: 2018 week 33

Bra mat i förskolan
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Mandatory

Bra mat i skolan
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Pdf-fil för nedladdning
Mandatory

Bra mat i äldreomsorgen
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Mandatory

Petersson Annelie
Kost vid diabetes : en vägledning till hälso- och sjukvården
Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 35 s. :
ISBN: 978-91-86885-62-5
Mandatory
Search the University Library catalogue

Krause's Food & the Nutrition Care Process
Mahan L Kathleen, Raymond Janice
Elsevier/Saunders : 2016 :
Mandatory

Livsmedelsverkets allergiinformation nr 3: Gluten och andra proteiner från spannmål
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
www.slv.se
Mandatory

Livsmedelsverkets allergiinformation nr 6: Mjölk och mjölkprodukter
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
www.slv.se
Mandatory

Mat och hälsa : en klinisk handbok
Cederholm Tommy, Rothenberg Elisabet
1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 248 s. :
ISBN: 9789144083575
Mandatory
Search the University Library catalogue

Näring för god vård och omsorg : en vägledning för att förebygga och behandla undernäring
Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 179 s. :
Fritt tillgänglig via Socialstyrelsen
ISBN: 978-91-86885-39-7
Mandatory
Search the University Library catalogue

Sjukhusmåltiden - en viktig del av vården
Livsmedelsverket : 2015 :
Livsmedelsverket
Mandatory

DRF:s referensgrupp, njurmedicin. Behandlingsriktlinjer
DRF :
http://drf.nu/njurmedicin.php

Bra mat i förskolan
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Mandatory

Bra mat i skolan
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
www.slv.se
Mandatory

Bra mat i äldreomsorgen
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Mandatory

Bra mat på jobbet
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
https://www.livsmedelsverket.se/
Mandatory

Sjukhusmåltiden - en viktig del av vården
Livsmedelsverket : 2015 :
Livsmedelsverket
Mandatory

Näring för god vård och omsorg : en vägledning för att förebygga och behandla undernäring
Stockholm : Socialstyrelsen : 2011 : 179 s. :
Fritt tillgänglig via Socialstyrelsen
ISBN: 978-91-86885-39-7
Mandatory
Search the University Library catalogue

Uppmuntra till bra måltider : till dig som ansvarar för måltiden i gruppbostäder och servicebostäder
Livsmedelsverket : 2012 :
Livsmedelsverket
Mandatory

Gregoire Mary B.
Foodservice organizations : a managerial and systems approach
7 uppl. : Upper Saddle River : Prentice Hall : cop. 2010 : xvi, 584 s. :
ISBN: 0-13-506055-9 (hft.)
Mandatory
Search the University Library catalogue

Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg : branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852/2004
Lantz Ulla, De Jong Birgitta Skierus, Johansson Sara-Mari, Hårdstedt Björn
Stockholm : Kommentus : 2009 : 103 s. :
ISBN: 978-91-7345-218-2
Mandatory
Search the University Library catalogue

Matlagning : en handbok
Hallberg Jan-Erik, Hjelmberg Anders, Dunthorne Susan, Smedberg Rolf
3. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2010 : 422 s. :
ISBN: 978-91-44-06052-1
Search the University Library catalogue

Pedersen Kristian
Upphandlingens grunder : en introduktion till offentlig upphandling och upphandling i försörjningssektorerna
Fjärde utökade upplagan : Stockholm : Jure : 2017 : 236 s. :
ISBN: 978-91-7223-669-1
Search the University Library catalogue

Professionell rengöring : rengöringsteknik och fakta om produkter : regler och ansvar
Ny, rev. och utök. uppl. : Stockholm : Branschföreningen för industriell och institutionell hygien (IIH) : 2009 : 66 s. :

Servering och dryckeskunskap : en handbok
Bokstad Larry, Eriksson Staffan, Dunthorne Susanne
2., [omarb.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2006 : 269, [3] s. :
http://www.studentlitteratur.se/omslagsbild/artnr/30212-02/height/320/width/320/bild.jpg
ISBN: 91-44-03848-8 (inb.)
Search the University Library catalogue

Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kostvetenskap
Senaste versionen :
Mandatory

Från tanke till text : en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
Jarrick Arne, Josephson Olle
2., [översedda]uppl. : Lund : Studentlitteratur : 1996 : 133 s. :
ISBN: 91-44-26842-4
Search the University Library catalogue

Studentens skrivhandbok
Schött Kristina, Melin Lars, Strand Hans, Moberg Bodil
2., [uppdaterade] uppl. : Stockholm : Liber : 2007 : 176 s. :
ISBN: 978-91-47-08459-3z 978-91-47-08459-6
Search the University Library catalogue