"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food and Nutrition B, 30 Credits

Swedish name: Kostvetenskap B

This syllabus is valid: 2018-01-15 and until further notice

Course code: 2KN008

Credit points: 30

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: First cycle, has less than 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements

Grading scale: Three-grade scale

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Revised by: Head of Department of Food and Nutrition, 2017-12-14

Literature

  • Valid from: 2018 week 33

    Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
    Thougaard Herluf, Varlund Verner, Møller Madsen René, Blücher Anna
    2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2007 : 414 s. :
    ISBN: 9789144006567
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Livsmedelslagen
    Livsmedelsverket :
    Livsmedelsverket
    Mandatory

    Livsmedelsvetenskap - senaste upplagan
    Nylander Annica (red), Nydahl Margaretha, Marklinder Ingela, Jonsson Lena
    Studentlitteratur :
    http://www.studentlitteratur.se/omslagsbild/artnr/32124-01/height/320/width/320/bild.jpg
    Mandatory

    Beck-Friis Johan
    Matens kvaliteter
    Stockholm : Kungl. skogs- och lantbruksakademien : 2013 : 43 s. :
    Fulltext
    ISBN: 9789186573362
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Should cooking be a dietetic competency?
    Begley Andrea, Gallegos Danielle
    Nutrition & Dietetics : 2010 :
    Fulltext
    Mandatory

    Begner Sara
    Vår kokbok
    27:e upplagan : Stockholm : Norstedts : Coop : 892 sidor :
    ISBN: 978-91-1-307493-1
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Foods : a scientific approach
    Charley Helen, Weaver Connie
    3. ed. : Upper Saddle River, N.J. : Merrill : cop. 1998 : 582 s.a (xxiii, 582 p.) :
    ISBN: 0-02-321951-3
    Search the University Library catalogue

    Kemin i maten
    Sandberg Ulla, Wahlström Ebba
    Stockholm : KRC : 2001 : 96 s. :

    Mat för liv och lust
    Eliasson Margit, Lindeberg Gunilla
    Stockholm : Bonnier : 2004 : 400 s :
    ISBN: 91-0-010253-9
    Search the University Library catalogue

    Mat och hälsa : faktabok från Livsmedelsverket
    Andersen Merethe, Hedberg Anette
    Uppsala : Livsmedelsverket : cop. 2007 : 282 s. :
    ISBN: 978-91-7714-176-1 (inb.) (genererat)
    Search the University Library catalogue

    Mat & klimat
    Björklund Johanna, Holmgren Pär, Johansson Susanne
    Stockholm : Medström : 2008 : 216 s. :
    ISBN: 978-91-7329-018-0 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Vår gröna kokbok
    Begner Sara, Bohlin Karin, Bergman Malin
    Stockholm : Norstedts : 2014 : 384 s. :
    ISBN: 978-91-1-305497-1
    Search the University Library catalogue

    Vår kokbok vegan
    Sjögren Anna K., Begner Sara
    [Solna] : Coop ; Stockholm : [2015] : 270 sidor :
    ISBN: 9789113061931
    Search the University Library catalogue

    Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kostvetenskap
    Senaste versionen :
    Mandatory

    Förståelse, beskrivning och förklaring : introduktion till samhällsvetenskaplig metod för hälsovård och socialt arbete
    Jacobsen Dag Ingvar, Järvå Håkan, Wallin Bitte
    2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 327 s. :
    ISBN: 978-91-44-08142-7
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    God forskningssed
    Reviderad utgåva : Stockholm : Vetenskapsrådet : 2017 : 82 s. :
    Fritt tillgänglig via Vetenskapsrådet
    ISBN: 978-91-7307-352-3
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Introduktion till SPSS
    Inst för kostvetenskap :
    Mandatory

    Ejlertsson Göran
    Statistik för hälsovetenskaperna
    2. uppl. : Studentlitteratur AB : 2012 :
    ISBN: 978-91-44-07048-3
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Enkätboken
    Trost Jan, Hultåker Oscar
    5., [moderniserade och rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2016 : 178 s. :
    ISBN: 9789144115450
    Search the University Library catalogue

    Att skriva en bra uppsats
    Reinecker Lotte, Stray Jörgensen Peter
    3:e upplagan : Samfundslitteratur och Liber AB, 2014 - 346 s. ISBN: 978-91-47-11151-0 :

    Hansson Sven Ove
    Konsten att vara vetenskaplig
    KTH : 2007 :
    Länk till pdf

    Trost Jan
    Kvalitativa intervjuer
    4., [omarb.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2010 : 165 s. :
    ISBN: 978-91-44-06216-7
    Search the University Library catalogue

    Wahlgren Lars
    SPSS steg för steg
    3. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 198 s. :
    ISBN: 978-91-44-08340-7
    Search the University Library catalogue

    Schött Kristina
    Studentens skrivhandbok
    3. [bearb.] uppl. : Stockholm : Liber : 2015 : 185 s. :
    ISBN: 9789147114085
    Search the University Library catalogue

    Lindstedt Inger
    Talarens hantverk : att göra framgångsrika presentationer
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 220 s. :
    ISBN: 9789144096667
    Search the University Library catalogue

    Ejlertsson Göran
    Övningsbok i statistik för hälsovetenskaperna
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 190 s. :
    ISBN: 978-91-44-07049-0
    Search the University Library catalogue

    Bra mat för barn 0-5 år, handledning för barnhälsovården
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    www.slv.se
    Mandatory

    Den mångkulturella måltiden
    Kungl. Skogs- och lantbruksakademien : 2011 : :
    www.ksla.se
    Mandatory

    Eneroth H
    Energi, näring och fysisk aktivitet för äldre – baserat på Nordiska Näringsrekommendationer 2012
    Livsmedelsverket : 2017 :
    Mandatory

    FYSS 2017: fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling - del 1
    Yrkesföreningar för Fysisk aktivitet 2017 : 2017 :
    http://www.fyss.se/fyss-kapitel/fyss-kapitel-del-1-allman-del/
    Mandatory

    Genus - Tema: Hälsans villkor
    Nationella sekretariatet för genusforskning : 2012 :
    http://issuu.com/genus_sv/docs/genus1_12webb
    Mandatory

    Krause's food & the nutrition care process
    Mahan L. Kathleen., Raymond Janice L.
    Fourteenth edition. : St. Louis, Missouri : Elsevier : [2017] : 1134 p. :
    ISBN: 9780323340755
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Nordic Nutrition Recommendations 2012 : integrating nutrition and physical activity
    5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
    Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
    ISBN: 9789289326711
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Näringslära för högskolan
    Abrahamsson Lillemor, Andersson Agneta, Nilsson Gerd
    6. uppl. : Liber : 2013 : 480 s. :
    ISBN: 9789147105205
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Råd om bra mat för gravida - Handledning för mödrahälsovården
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    Livsmedelsverket
    Mandatory

    Higgs S
    Social norms and their influence on eating behaviours
    Appetite : 2015 :
    Mandatory

    Amning i dag
    Kylberg Elisabeth, Westlund Anna Maria, Zwedberg Sofia
    2. uppl. : Stockholm : Gothia fortbildning : 2014 : 185 s. :
    ISBN: 9789172059603
    Search the University Library catalogue

    Jankov Picha Petra
    Att flaskmata : [en handbok för dig som vill flaskmata din bäbis]
    2., [uppdaterade] uppl. : Ett annat förlag : 2012 : 185 s. :
    ISBN: 978-91-979810-2-6
    Search the University Library catalogue

    European Dietetic Action Plan (EuDAP)
    EFAD : 2015 :
    Pdf-fil

    Food and Nutrition Action Plan (FNAP)
    Världshälsoorgansiationen (WHO); Regional Committée for Europe : 2014 :
    Pdf-fil

    Mat och hälsa : en klinisk handbok
    Cederholm Tommy, Rothenberg Elisabet
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 248 s. :
    ISBN: 9789144083575
    Search the University Library catalogue

    Socialstyrelsen. Folkhälsorapport. Stockholm: Socialstyrelsen. Senaste upplagan

  • Valid from: 2018 week 3

    Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
    Thougaard Herluf, Varlund Verner, Møller Madsen René, Blücher Anna
    2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2007 : 414 s. :
    ISBN: 9789144006567
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Livsmedelslagen
    Livsmedelsverket :
    Livsmedelsverket
    Mandatory

    Livsmedelsvetenskap - senaste upplagan
    Nylander Annica (red), Nydahl Margaretha, Marklinder Ingela, Jonsson Lena
    Studentlitteratur :
    http://www.studentlitteratur.se/omslagsbild/artnr/32124-01/height/320/width/320/bild.jpg
    Mandatory

    Beck-Friis Johan
    Matens kvaliteter
    Stockholm : Kungl. skogs- och lantbruksakademien : 2013 : 43 s. :
    Fulltext
    ISBN: 9789186573362
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Should cooking be a dietetic competency?
    Begley Andrea, Gallegos Danielle
    Nutrition & Dietetics : 2010 :
    Fulltext
    Mandatory

    Begner Sara
    Vår kokbok
    27:e upplagan : Stockholm : Norstedts : Coop : 892 sidor :
    ISBN: 978-91-1-307493-1
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Foods : a scientific approach
    Charley Helen, Weaver Connie
    3. ed. : Upper Saddle River, N.J. : Merrill : cop. 1998 : 582 s.a (xxiii, 582 p.) :
    ISBN: 0-02-321951-3
    Search the University Library catalogue

    Kemin i maten
    Sandberg Ulla, Wahlström Ebba
    Stockholm : KRC : 2001 : 96 s. :

    Mat för liv och lust
    Eliasson Margit, Lindeberg Gunilla
    Stockholm : Bonnier : 2004 : 400 s :
    ISBN: 91-0-010253-9
    Search the University Library catalogue

    Mat och hälsa : faktabok från Livsmedelsverket
    Andersen Merethe, Hedberg Anette
    Uppsala : Livsmedelsverket : cop. 2007 : 282 s. :
    ISBN: 978-91-7714-176-1 (inb.) (genererat)
    Search the University Library catalogue

    Mat & klimat
    Björklund Johanna, Holmgren Pär, Johansson Susanne
    Stockholm : Medström : 2008 : 216 s. :
    ISBN: 978-91-7329-018-0 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Vår gröna kokbok
    Begner Sara, Bohlin Karin, Bergman Malin
    Stockholm : Norstedts : 2014 : 384 s. :
    ISBN: 978-91-1-305497-1
    Search the University Library catalogue

    Vår kokbok vegan
    Sjögren Anna K., Begner Sara
    [Solna] : Coop ; Stockholm : [2015] : 270 sidor :
    ISBN: 9789113061931
    Search the University Library catalogue

    Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kostvetenskap
    Senaste versionen :
    Mandatory

    Förståelse, beskrivning och förklaring : introduktion till samhällsvetenskaplig metod för hälsovård och socialt arbete
    Jacobsen Dag Ingvar, Järvå Håkan, Wallin Bitte
    2., uppdaterade och utök. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 327 s. :
    ISBN: 978-91-44-08142-7
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Introduktion till SPSS
    Inst för kostvetenskap :
    Mandatory

    Ejlertsson Göran
    Statistik för hälsovetenskaperna
    2. uppl. : Studentlitteratur AB : 2012 :
    ISBN: 978-91-44-07048-3
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Enkätboken
    Trost Jan, Hultåker Oscar
    5., [moderniserade och rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2016 : 178 s. :
    ISBN: 9789144115450
    Search the University Library catalogue

    Ejlertsson Göran
    Enkäten i praktiken : en handbok i enkätmetodik
    3. [rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 163 s. :
    ISBN: 9789144101637
    Search the University Library catalogue

    Forsman Birgitta
    Forskningsetik : en introduktion
    Lund : Studentlitteratur : 1997 : 138 s. :
    ISBN: 91-44-00484-2
    Search the University Library catalogue

    Forskningsmetodik : om kvalitativa och kvantitativa metoder
    Holme Idar Magne, Solvang Bernt Krohn, Nilsson Björn
    2., [rev. och utök.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 1997 : 360 s. :
    ISBN: 978-91-44-00211-8
    Search the University Library catalogue

    Att skriva en bra uppsats
    Reinecker Lotte, Stray Jörgensen Peter
    3:e upplagan : Samfundslitteratur och Liber AB, 2014 - 346 s. ISBN: 978-91-47-11151-0 :

    Hansson Sven Ove
    Konsten att vara vetenskaplig
    KTH : 2007 :
    Länk till pdf

    Trost Jan
    Kvalitativa intervjuer
    4., [omarb.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2010 : 165 s. :
    ISBN: 978-91-44-06216-7
    Search the University Library catalogue

    Malterud Kirsti
    Kvalitativa metoder i medicinsk forskning : en introduktion
    3., [uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 286 s. :
    ISBN: 9789144094984
    Search the University Library catalogue

    Wahlgren Lars
    SPSS steg för steg
    3. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 198 s. :
    ISBN: 978-91-44-08340-7
    Search the University Library catalogue

    Schött Kristina
    Studentens skrivhandbok
    3. [bearb.] uppl. : Stockholm : Liber : 2015 : 185 s. :
    ISBN: 9789147114085
    Search the University Library catalogue

    Lindstedt Inger
    Talarens hantverk : att göra framgångsrika presentationer
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 220 s. :
    ISBN: 9789144096667
    Search the University Library catalogue

    Ejlertsson Göran
    Övningsbok i statistik för hälsovetenskaperna
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 190 s. :
    ISBN: 978-91-44-07049-0
    Search the University Library catalogue

    Bra mat för barn 0-5 år, handledning för barnhälsovården
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    www.slv.se
    Mandatory

    Den mångkulturella måltiden
    Kungl. Skogs- och lantbruksakademien : 2011 : :
    www.ksla.se
    Mandatory

    Eneroth H
    Energi, näring och fysisk aktivitet för äldre – baserat på Nordiska Näringsrekommendationer 2012
    Livsmedelsverket : 2017 :
    Mandatory

    FYSS 2015: fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling
    Yrkesföreningar för Fysisk aktivitet : 2015 :
    Elektronisk resurs
    Mandatory

    Genus - Tema: Hälsans villkor
    Nationella sekretariatet för genusforskning : 2012 :
    http://issuu.com/genus_sv/docs/genus1_12webb
    Mandatory

    Krause's food & the nutrition care process
    Mahan L. Kathleen., Raymond Janice L.
    Fourteenth edition. : St. Louis, Missouri : Elsevier : [2017] : 1134 p. :
    ISBN: 9780323340755
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Nordic Nutrition Recommendations 2012 : integrating nutrition and physical activity
    5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
    Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
    ISBN: 9789289326711
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Näringslära för högskolan
    Abrahamsson Lillemor, Andersson Agneta, Nilsson Gerd
    6. uppl. : Liber : 2013 : 480 s. :
    ISBN: 9789147105205
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Råd om bra mat för gravida - Handledning för mödrahälsovården
    Livsmedelsverket (senaste versionen) :
    Livsmedelsverket
    Mandatory

    Higgs S
    Social norms and their influence on eating behaviours
    Appetite : 2015 :
    Mandatory

    Amning i dag
    Kylberg Elisabeth, Westlund Anna Maria, Zwedberg Sofia
    2. uppl. : Stockholm : Gothia fortbildning : 2014 : 185 s. :
    ISBN: 9789172059603
    Search the University Library catalogue

    Jankov Picha Petra
    Att flaskmata : [en handbok för dig som vill flaskmata din bäbis]
    2., [uppdaterade] uppl. : Ett annat förlag : 2012 : 185 s. :
    ISBN: 978-91-979810-2-6
    Search the University Library catalogue

    European Dietetic Action Plan (EuDAP)
    EFAD : 2015 :
    Pdf-fil

    Food and Nutrition Action Plan (FNAP)
    Världshälsoorgansiationen (WHO); Regional Committée for Europe : 2014 :
    Pdf-fil

    Mat och hälsa : en klinisk handbok
    Cederholm Tommy, Rothenberg Elisabet
    1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 248 s. :
    ISBN: 9789144083575
    Search the University Library catalogue

    Socialstyrelsen. Folkhälsorapport. Stockholm: Socialstyrelsen. Senaste upplagan