Main Field of Study and progress level:
No main field: First cycle, in-depth level of the course cannot be classified
Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Revised by: Head of Department of Food and Nutrition, 2019-05-27
Literature
Valid from:
2019 week 33
Sherwood Lauralee (west Virginia University) Human physiology - from cells to systems Cengage Learning, Inc : 2014 : 912 sidor : ISBN: 978-1-285-86693-2 Search the University Library catalogue
Etisk kodex för dietister Dietisternas riksförbund (DRF) - senaste versionen : DRF.nu
Internmedicin Dahlström Ulf, Kechagias Stergios, Stenke Leif Sjätte upplagan : Stockholm : Liber : 2018 : 1046 sidor : ISBN: 978-91-47-11326-2 Search the University Library catalogue
Krause's food & the nutrition care process Mahan L. Kathleen., Raymond Janice L. Fourteenth edition. : St. Louis, Missouri : Elsevier : [2017] : 1134 p. : ISBN: 9780323340755 Search the University Library catalogue
Academic of Nutrition and Dietetics, eNCPT Nutrition Terminology Reference Material, Dietetics Language For Nutrition Care Dietisternas Riksförbund : http://www.drf.nu
Elia Marinos Clinical nutrition 2nd ed. : Chichester, West Sussex : Wiley-Blackwell : 2013 : 526 s. : ISBN: 9781118457757 Search the University Library catalogue
Geriatrisk nutrition Faxén Irving Gerd, Karlström Brita, Rothenberg Elisabet 2., [rev.] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2016 : 368 s. : ISBN: 978-91-44-09996-5 Search the University Library catalogue
Palliativ medicin och vård Strang Peter, Beck-Friis Barbro 4., rev. uppl. : Stockholm : Liber : 2012 : 432 s. : ISBN: 978-91-47-10538-0 (inb.) Search the University Library catalogue
Internmedicin Dahlström Ulf, Kechagias Stergios, Stenke Leif Sjätte upplagan : Stockholm : Liber : 2018 : 1046 sidor : ISBN: 978-91-47-11326-2 Search the University Library catalogue
Krause's food & the nutrition care process Mahan L. Kathleen., Raymond Janice L. Fourteenth edition. : St. Louis, Missouri : Elsevier : [2017] : 1134 p. : ISBN: 9780323340755 Search the University Library catalogue
Mat vid diabetes : en systematisk litteraturöversikt Stockholm : Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) : 2010 : 380 s. : Online
Mat vid fetma : en systematisk litteraturöversikt Stockholm : Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) : 2013 : 539 s. : ISBN: 978-91-85413-59-1 Search the University Library catalogue
Academic of Nutrition and Dietetics, eNCPT Nutrition Terminology Reference Material, Dietetics Language For Nutrition Care Dietisternas Riksförbund : http://www.drf.nu
Riktlinjer för nutritionsbehandling vid hemodialys DRF:s referensgrupp i njurmedicin : 2012 : DRF.nu
Riktlinjer för nutritionsbehandling vid peritonealdialys DRF:s referensgrupp i njurmedicin : 2008 : DRF.nu
Riktlinjer för nutritionsbehandling vid njursvikt utan dialys DRF:s referensgrupp i njurmedicin : 2018 : DRF.nu
Hammarström Anne Genusperspektiv på medicinen : två decenniers utveckling av medvetenheten om kön och genus inom medicinsk forskning och praktik 2. uppl. : Stockholm : Högskoleverket i samarbete med Nationella sekretariatet för genusforskning : 2005 : 66 s. : ISBN: 91-85027-22-7 Search the University Library catalogue
Hanås Ragnar Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna : hur du blir expert på din egen diabetes 6., rev. uppl. : Uddevalla : BetaMed : 2014 : 416 s. : ISBN: 9789197512077 Search the University Library catalogue