"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food culture and sustainability, 7.5 Credits

Swedish name: Matkultur och hållbarhet

This syllabus is valid: 2024-01-15 valid to 2025-06-08 (newer version of the syllabus exists)

Course code: 1ET067

Credit points: 7.5

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Ethnology: First cycle, has only upper-secondary level entry requirements

Grading scale: Three-grade scale

Responsible department: Department of Culture and Media Studies

Established by: Faculty director of studies, Faculty of arts, 2023-09-06

Required Knowledge

General entry requirements

Literature

Valid from: 2024 week 3

Højlund Susanne
Taste as a social sense: rethinking taste as a cultural activity.
Flavour 4 : 2015 :
Elektronisk resurs
Mandatory

Mat- och måltidskultur – en introduktion
Jönsson Håkan, Marshall Matilda
1 : Örebro : Örebro universitet : 2022 : 38 :
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:oru:diva-99181
ISBN: 9789187789663
Mandatory
Search the University Library catalogue

Jönsson Håkan
Svensk måltidskultur
Stockholm : Carlssons : [2020] : 186 sidor :
ISBN: 9789189063167
Mandatory
Search the University Library catalogue

Marshall Matilda
Hållbarhet till middag : en etnologisk studie om hur miljövänligt ätande praktiseras i vardagslivet
Höör : Brutus Östlings bokförlag Symposion : 2016 : 251 s. :
Fritt tillgänglig via Umeå universitet
ISBN: 9789187483233
Mandatory
Search the University Library catalogue

Nyvang Caroline
I den gode smags tjenste.
Tidsskrift for kulturforskning 12(3-4) : 2013 :
Elektronisk resurs
Mandatory

Raippalinna Liia-Maria
Banal Sustainability: Renewing the Cultural Norm of Not Wasting Food
Ethnologia Europaea 52 (1) : 2022 :
Elektronisk resurs
Mandatory

Att ta en tugga av havet: om blå åkrar, grön ekonomi och den smarta tångens svåra resa.
Fredriksson Cecilia, Säwe Filippa
Kulturella Perspektiv nr 4 : 2020 :
Elektronisk resurs
Mandatory

Hörnfeldt Helena
Etnologiska möjligheter: Om rörlighet mellan historia och samtid.
Kulturella Perspektiv 23 (3) : 2014 :
Elektronisk resurs
Mandatory

Kulturhistoria : en etnologisk metodbok
Jönsson Lars-Eric, Nilsson Fredrik
Lund : Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet : 2017 : 164 s. :
Fritt tillgänglig via Lund University Publications (LUP)
ISBN: 978-91-983690-0-7
Mandatory
Search the University Library catalogue

Mäkelä Heidi Henriikka
Digesting the Finnish Nature and Past: Food, Pastness, and the Naturalness of the National in the Wiki-Inventory for Living Heritage
Journal of Ethnology and Folkloristics, 15 : 2021 :
Elektronisk resurs
Mandatory

Matarv : berättelser om mat som kulturarv
Synnestvedt Anita, Gustafsson Monica
Stockholm : Carlssons : [2021] : 252 sidor :
ISBN: 9789189065024
Mandatory
Search the University Library catalogue

Kulturarv och hållbar utveckling
Westman Anna, Tunón Håkan
Föreningen Bebyggelsehistorisk tidskrift : 2010 :
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:uu:diva-436719
Mandatory

Mat och matkultur i Sverige: Litteraturöversikt över nationella och regionala verk om matkultur, mathistoria, inklusive fester och högtider, produktionsmetoder och recept samt arkiv och bibliotek
Jönsson Håkan, Rytkönen Paulina
Jordbruksverket : 2014 :
Mandatory