"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Bild: Kommunikationsenheten

Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider.

Våra utbildningar

Läs mer om våra program, kurser och andra utbildningar.

Forskning vid institutionen

Forskning bedrivs inom flera områden.

Avhandlingar på spikningsplanket i UB
Vår forskarutbildning

Intresserad av att börja forska?

Aktuella nyheter

Emma Wixner, står i ett restaurangkök med kökskläder i vitt och grönt kakel i bakgrunden. Samt spis och hyllor i aluminium syns i bakgrunden.
Emmas resa från Umeå universitet till Michelin-stjärnor

I dag är hon kökschef på restaurang Aira, där hon och hennes team strävar mot den tredje Michelin-stjärnan.

Elever äter skollunch.
Skollunchen – en outnyttjad resurs

Nya riktlinjer betonar skolmåltiden som arena både för bättre kosthållning och som pedagogisk resurs.

Händer som håller i en tallrik med fermenterad mat.
Framtidens kost – växtbaserade fermenterade livsmedel på tallriken

Forskare vid Umeå universitet har genomfört den första studien med fokus på växtbaserad fermentering.

Mer

Reportage och porträtt

Armando F J Perez
Arctic Six Chair utforskar framtiden för livsmedel i Arktis

I sin roll som Arctic Six Chair ska professor Armando Perez-Cueto utforska hållbar kostomställning i Arktis.

Jessie Sommarström, hedersdoktor vid den samhällsvetenskapliga fakulteten 2024
Driven av drömmen om en hållbarare värld

Jessie Sommarström är en av årets hedersdoktorer vid den samhällsvetenskapliga fakulteten.

Fem snabba frågor med postdoktor Michal

Michal Salamonik jobbar som postdoktor vid institutionen.

Mer